Uzun bir nehirdir yaşamak sevgili dostum Üstünde güneş altında toprak ve durmadan akmak Nereye gittiğini bilmeden ve çokça da yorularak Balıklara yuva kuşlara ayna aşklara nota olmak Yaşamaktır dostum bunun adı nehir gibi akmak... Uzun bir nehirdir yaşamak sevgili dostum Çağlayandan düşmek, bentleri aşmak Sandala yol vermek geminin altında ezilmek Yoldaşını kaybetmek, düşen yaprağa üzülmek Yaşamak böyledir dostum tatlı suda gözyaşı dökmek... Uzun bir nehirdir yaşamak sevgili dostum Başladığın yerden uzaklaşmak, kaybolmak çoğu zaman Vardığını bilememek yolun sonuna geldiğinde Çalışmak çabalamak geçen zamana söz geçirememek Yaşamak böyledir dostum bilmeden akıp gitmek... Uzun bir nehirdir yaşamak sevgili dostum Hatırlamak unutmak gülmek ağlamak Kaybetmek kazanmak yenmek yenilmek Altta kalmak üste çıkmak ve zaferler yaşamak.. Yaşamak böyledir dostum savaşmak nefes nefese Yaşamak böyledir dostum başarmak inat ede ede Yaşamak böyledir dostum yaşamaktır işte öleceğini bile bile... Adem Özbay