Yaz Rüyası

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 29 Nis 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler (dikdörtgen borcam için) :

    *1 litre süt
    *1 su bardağı un
    *1 su bardağı tozşeker
    *1 yemek kaşığı[/img] mısır nişastası
    *125 gr. margarin
    *1 poşet krem şanti
    *1 çay bardağı süt
    *1 paket vanilya
    *bol miktarda hindistancevizi

    Yapılışı:

    *derin bir tencerede eritilen yağın içine un, mısır nişastası eklenerek, un ve nişasta çok sararmayacak şekilde, sürekli karıştırarak kavrulur.
    *İçerisine 1 litre süt ve 1 bardak toz şeker ilave edilir.Ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
    *kaynayan muhallebi ocaktan alınınca içerisine vanilya ilave edilip yaklaşık 10-15 dk. mikserle çırpılır.
    *1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt ile hazırlanır.
    *en büyük boy dikdörtgen borcam tepsinin tabanına bolca hindistan cevizi serpilir.(hiç boşluk kalmayacak şekilde serpmelisiniz,aksi taktirde muhallebi borcama yapışır ve çıkartamazsınız.)
    *çorba kepçesi yardımıyla, hindistancevizinin üzerine muhallebi dökülür ve bir spatula yardımıyla yüzey düzlenir.
    *oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerine hazırlanan krem şanti yayılır ve yüzey düzeltilir.
    *tepsinin üzeri streç film ile kapatılıp bir gece buzdolabında bekletilir.ertesi gün, muhallebi enine ve boyuna küçük kareler halinde kesilir ve krem şantili yüzey içte kalacak şekilde iki parça birbirine yapıştırılır.tepsideki hindistan cevizine iyice bulayıp servis tabağınına alınan kareler, antep fıstığı ve mevsim meyvesiyle süslenerek servis yapılır.

    Alıntıdır.
     
  2. fatma20

    fatma20 New Member

    çok güzel görünüyor
     
  3. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    yemeyip yanında yatsam olur mu ??
     

Bu Sayfayı Paylaş