Otoriteler İkiye Bölündü Eurovision şarkısı �Live It Up�ı dinleyen müzik otoritelerinin bir bölümü şarkıyı göklere çıkartırken bir bölümü ise çok zayıf buldu. Bu yıl Almanya �nın Düsseldorf şehrinde düzenlenecek olan 56. Eurovision Şarkı Yarışması�nda TRT tarafından Türkiye temsilcisi olarak seçilen Yüksek Sadakat�in Eurovision şarkısı �Live It Up�ı farklı tepkiler aldı: Melodik olarak zayıf kalmış! Özdemir Erdoğan: Hadise�nin şarkısı çok güzeldi, halen değişik şekillerde kullanılıyor. Yine Manga grubu da çok başarılıydı. Onlara nazaran bu şarkı gerek melodik, gerekse işleniş açısından biraz daha zayıf kaldı. Yurtdışındaki insan varlığımız dolayısıyla gelecek sms�lerle çok kötü bir sıralamada yer almayacaktır. Bu şekliyle ilk 4�e de girebilir. Parlaklık eksikliği var! Metin Özülkü :İşlenişinde enstrümental olarak renk açısından biraz zayıf. Bir de parçanın içerisinde bir kadın vokal ihtiyacı var gibi. Sanki parlaması gerekiyor, bir parlaklık eksikliği var. Bu iyi bir demo gibi. Yarışmada bir kaç dakika içinde vurup kaçmak lazım, onun için şarkının enerjisi yüksek. Duyduğum en kötü şarkı! İlhan Şeşen: Çok kötü, bugüne kadar duyduğum en kötü şarkı. Şarkı ya iyidir, ya kötü. Benim gördüğüm ise son derece kötü bir şarkı olduğu. Eurovision�da hangi dereceyi alırsa alsın, benim düşünceme göre kötü bir şarkı. Şarkı bile değil, ona şarkı bile denemez. Samimiyetsiz üstelik yorumu da kötü. Hiçbir melodisi yok, sıcaklığı yok. Beni şarkının başarı kısmı değil güzel olup olmadığı ilgilendiriyor. Kötü diyorum ama sonuç ne olacak göreceğiz. Şarkı aksıyor Ali Rıza Binboğa: Eserin ilk 30 saniyesi aksıyor başlarken. Melodi hızla başlarken solistin şarkıya girmesiyle düşüş başlıyor. Eurovision düşünülerek yapılmış bir şarkı değil. Bu yönü güzel. Finale kesinlikle kalır ama finalde durumu ne olur bilemem. Birinci olabiliriz İbrahim Şahin (TRT Genel Müdürü): İkincilik ya da üçüncülük garantilersek şaşırmam. Geçen sene maNga ile ikinci olduğumuza sevinemedik. Bu sene Yüksek Sadakat�in birinci olmasını bekliyoruz. İçimden birincilik geçiyor. Bu sene Almanya�ya Türk göçünün 50. yılı. 50. yıl bize ödül getirecek. Umarım seneye Türkiye�de yarışmayı düzenleriz. Nakaratı sağlam Ferman Akgül: Şarkıyı beğendim, altyapısı çok güçlü. Özellikle nakaratı çok sağlam bir parça. İnsanlar genelde ilk dinlediğinde yorum yaparlar; ama bunu iki-üç kere dinlemelerini tavsiye ediyorum. Gönlümün birincisi İzzet Öz: Birçok insan eleştiri getirebilir; ancak grup çok güzel müzik yapar. Melodik yapısı ve türü olarak yükselişte olan rock trendini yakalıyorlar. Aldıkları sonuç ne olur bilemem; ama benim gönlümün birincisi oldular. Finale çıkar Bülent Özveren: Şarkı bu haliyle finale çıkar. İnşallah birinci olacağız bu sene, yüzümüz gülecek. Dillere pelesenk olma konusunda sıkıntı olabilir; çünkü �Live It Up�ın sözleri güzel; ama melodisi akılda kalıyor mu tartışılır. Düzenlenen Basın Toplantısından ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Eurovision gündemiyle ilgili açıklamaları ve iyi dileklerinin ardından Türkiye'nin Eurovision Şarkı Yarışması yolculuğuna kısa bir göz atıldı. 2011 Eurovision Şarkı Yarışması şarkıları LIVE IT UP'ı playback seslendiren Yüksel Sadakat salondaki izleyicilerden yoğun alkış aldı. Yüksek Sadakat grubu basın toplantısında şunları söyledi; - Şarkımızın adı "Live it up". - İngilizce şarkıların başarı şansı daha yüksek olduğu için şarkıyı İngilizce olarak hazırladık. - Biz şarkımızın bizi ve ülkemizi iyi temsil ettiğini düşünüyoruz. - İnancımız ve isteğimiz müziğimizle nasıl var olduysak kitlemizi aynı şekilde devam ettirmek yönündedir. - Yarışmayı grubumuzun kendisini geliştirmesi için bir fırsat olarak görüyoruz. - Mart ve Nisan ayı boyunca Almanya'da konserler vereceğiz. - Şarkımızın tanıtımları için sosyal medyayı çok iyi kullanmayı düşünüyoruz. Ayrıca 12 ülkeye giderek ve oradaki etkinliklere katılarak ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak tanıtımlarımızı yapacağız. GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN BİRİNCİ OLMAK TRT Genel Müdürü İbrahim Şahinse toplantıda şunları söyledi; "Basın mensuplarına ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu sene Avrupa'ya göçün 50. yıldönümü. Bu önemli yılda bir birincilik getirirmiyiz, bu zihnimin bir tarafında. Kaliteli bir yarışma olsun diyorum. Gönlümüzden geçen birinci olmak. Arkadaşları kutluyorum." Almanya�nın Düsseldorf Kenti�nde düzenlenecek 2011 Eurovision şarkı yarışması yarı finalleri 10 ve 12 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Büyük final ise 14 Mayıs�ta gerçekleşecek. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=xE0ppllA-dY]YouTube - Eurovision 2011 Turkey Yüksek Sadakat - Live It Up[/ame]