Zerdeçal

'Şifalı Bitkiler' forumunda Pl1 tarafından 24 Nis 2013 tarihinde açılan konu

  1. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    ZERDEÇAL MUCİZESİ

    [​IMG]

    Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal özellikle Çin ,Hindistan gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Etkin maddesi curcumin olan zerdaçalın sağlığa olan faydaları bilimsel araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.
    Araştırmalara göre kurkumin alzheimer,diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı olumlu etki göstermekte ve gögüs kanseri hastalarında tümör büyümesini yavaşlatmaktadır.

    Çalışmalar zerdeçalın, kalın bağırsak,rahim ağzı,meme,ide, pankreas, cilt,baş ,boyun kanserlerine karşı etkisinin olabileceğini göstermiştir.Zerdeçal özünün kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ve kanser hücrelerinin yaşamasını sağlayan enzimlerin aktivitesini azalttığı tespit edilmiştir.

    *Zerdeçal yüksek miktarda antioksidan içerir.Zerdeçalın antioksidan etkisi, C vitamininden ve E vitamininden daha etkilidir.
    * Zerdeçal solunum yollarına iyi gelir : antienflamatuar ve antioksidan etkileri ile üst solunum yolları,astım ,bronşit ve sinüzite çok iyi gelir
    * Zerdeçal Alzheimer hastalığına iyi gelir : antioksidan ve antienflamatuar etkisi ile Alzheimer hastalığına gidişi engeller.
    * Zerdeçalın iyi geldiği diğer hastalıklar : Katarak oluşumu,karaciğer hastalıkları, felç gibi hastalıkların tedavisinde olumlu etkisi vardır
    *Vücutta biriken zehirli maddeleri toksinleri atar.
    *Hazmı kolaylaştırır.
    *Deri hastalıklarına iyi gelir.
    *Kolesterolü düşürür.
    *Safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarına iyi gelir.
    *İltihap giderici özelliktedir.
    *Mideyi kuvvetlendirir.
    *Gaz ve idrar söktürücüdür.
    *Sinirleri uyarır.
    *Nekahat devresini kısaltır.
    *Astıma iyi gelir.
    *Soğuk algınlığını giderir.
    *Veremden korur

    Zerdeçalın faydalarını bilen Hintliler, günde ortalama bir çay kaşığı zerdeçal tüketiyor. Hintliler'de Batılılar'a göre; akciğer kanseri 1/8, kolon kanseri 1/9, meme kanseri 1/5 ve böbrek kanseri 1/10 oranında daha az görülüyor. Hintliler'de çok kötü beslenmelerine rağmen, kanserin bu kadar az görülmesi, tamamen zerdeçal tüketimine bağlanıyor.

    Zerdeçal bal ile karıştırılıp ya da yemeklere katarak kullanabilirsiniz.
     

Bu Sayfayı Paylaş