Aşk'a En Yakın Duygu Hangisi?

'Anketör' forumunda sha. tarafından 6 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
?

Aşk'a En Yakın Duygu Hangisi?

1. Alışkanlık

10 oy
    27.0%
  2. Fedakarlık

6 oy
    16.2%
  3. Saygı

3 oy
    8.1%
  4. Hayranlık

6 oy
    16.2%
  5. Bencillik

3 oy
    8.1%
  6. Diğer ?

9 oy
    24.3%
  1. zipper

zipper quae nocent docent

Dehşete düşmeye devam ediyorum kuzum,özgürlüğünü kaybetmezsin ki,birlikte yeni bişeye başlarken birbirinizin sınırlarını aşmayarak da devam edilebilir yani,benim aşktan anladığım bu değil ki ya :eek:ff:
    Ay bi de iç sıkıntısı demiş yahu,ama vişnee karşılıksız,platonik olandan bahsediyorsan eyvallah ona bir şey diyemeyeceğim :)

edit sorumluluğun yarısını kabul ediyorum,seni tek başına uyarmalarına müsaade etmem merak etme ;)

2. hycanith

hycanith New Member

hayranlık....

3. çitlenbikk

çitlenbikk Well-Known Member

vişneme katılıyorum aşık olduğun kişiyi kaybetme korkusu

4. zipper

zipper quae nocent docent

Vişne ve sen aynı korkudan bahsetmiyorsunuz çitlenbiğim :)

5. alkane

alkane Well-Known Member

Bence delilik, sonradın da alışkanlık.
    yada hepsi;p

6. maniackitty

maniackitty Member

Aşk, hormonların dürtüklemesiyle meydana gelen aşırı duygusallık durumudur. Akıl ya da vicdana bağlı bir duygu olmadığından diğerleriyle bir yakınlık teşkil etmez. Verilen örnekler Aşkın öncesinde, devamında ve sonunda bulunur. Genel olarak, saygı ve hayranlık aşk öncesi, alışkanlık ise aşkın ve hatta sevginin bittiği dönemde peydahlanır. Aşk esnasında dönem, dönem fedakarlık söz konusu olsa da en yoğun ve baskın duygu bencilliktir. Mesela ilgi beklersiniz ama ilginin biçimi sizin istediğiniz şekilde ya da dozda olmadığında rahatsız olursunuz. Kendi uygun olduğunuz bir zamanda kafanıza göre plan yapıp görüşmek istersiniz. Karşıdan olumsuz bir cevap geldiğinde, mazeretini yeterli ya da inandırıcı bulmaz, diretirsiniz ya da altında başka şeyler arasınız. Sonuçta önceliğin sizde olmasını istersiniz. Bu gerginlikler abartılarak "işin mi ben mi?" ya da konu her neyse onunla ilgili bir tercih sunulma saçmalığına varabilir. Bu mantıkta bir insanla fazla vakit kaybedilmemeli ve diğer seçenek tercih edilmelidir.:füü:

7. Daphne.

Daphne. Member

Aska en yakin duygu sevgi oldugu kadar sadakat bence gerisi teferruat.

8. asya27

asya27 New Member

galiba hayranliktir,o bambaska bir duygu ama en yakini hayranlik..

9. tokitado

tokitado New Member

Anne sevgisi

10. serif***

serif*** Active Member

çocuklarımın sevgisi onlar benim aşklarım :)

11. ezgezen

ezgezen Member

Ben de nefret diye dusunuyorum.

Bu Sayfayı Paylaş