BD Bilmeceleri

'Forum Oyunları' forumunda Pl1 tarafından 19 Nis 2012 tarihinde açılan konu

1. filizi

filizi Active Member

Tamam;) cepten giriyorum foruma inş. Yazdıklarım çıkar.. Yazarı daha önceki tahminindeki aynı kişi;) bu kıyağımı unutma sakın:gül:

2. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

3. filizi

filizi Active Member

4. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

O zaman gelsin yeni soru ama zor mu bilmem.Çok eskiden okumuştum.Aklımda kaldığı kadarıyla artık.......
    bd erkeğimiz kızımızın abisinin kankası ama abi ölmüş.Gerçi ölmüş ama manevi varlığı hissediliyor.

5. filizi

filizi Active Member

kızımızın bilim insanı olma gibi bir mesleğimi var acaba? ;)

6. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

evet kesinlikle var ;)

7. filizi

filizi Active Member

burası biraz öksüz kalmış gibi geldi, kimsecikler tahminde bulunmamış...
    şimdii kızımız bir bilim insanı :D erkeğimiz ise kızımızın abisinin bir arkadaşı ve abimiz (yanlış hatırlamıyorsam) cilt kanserinden ölmüş.. :'(Ve bir vasiyeti var, (yine yanlış hatırlamıyorsam) bir göl evi yaptırmış ve ölümünden sonra bütün arkadaşları bir süre burada kalmak zorunda yoksa bu ev böyle ölümcül hastalıkla mücadele edenlerin hastalıktan sonra dinlenme evi olarak kullanılamayacak...
    Kızımızda erkek kahramanı(evde kalmayan bir tek o kalmış) kitabın başında burda karşılıyor.. Vee çok değiştirmiş ergenlik sivilceleri,kiloları ve bunalımları olmadan :cool: Kızımız kovalıyor erkeğimiz kaçıyor :D Çünkü kendini suçluyor ...

Buraya kadar doğrumu Sibelmert:glmsm2:

8. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

Doğru doğru....azıcık daha anlatsan kitap bitecek zaten :) Haydi ismini de söyle yeni soru sor.Unutmuşuz burayı yeniyıl vs derken.

9. filizi

filizi Active Member

kitabı baştan sona anlatabilirim de.. adına gelince tık yok ben de:eek:ff: şu bd lerin konusu kadar adı ve yazarları da kalsa aklımda :rzl: birazda yazarı ile ilgili ip ucu versen diyorum, boşu boşuna kitaplığımı yere dökmiyeyim :)

10. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

Ama ama ama benim repliğimi çalmışsın :zuhaha::zuhaha::zuhaha: Ahanda benim kafada biri daha.Acaba akraba filan olabilir miyiz filizi :p İstediğin yazar ipucu olsun,işte geliyor baş harfi S soy adının baş harfi M .Kitabın adındaysa ne zaman görsem bir hata olduğunu düşünürüm.Kitabın konusunu düşününce sanki yanlış kelimeyi kullanmışlar :glmsm2:

11. filizi

filizi Active Member

hırkızım beennn :glmsm2::$ biraz kurcalarsak belki akraba çıkarız :p kitabın adı olan ipucun on numaraydı :gül: hemen hatırladım... Susan Mallery - Arkadaşımın Kızı

12. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

:sak sak::sak sak::sak sak: yeni soru alalım filizi

13. alkane

alkane Well-Known Member

tak tak

14. filizi

filizi Active Member

kim o ??? :D

15. bermer

bermer Well-Known Member

Ziper sor dedi soruyorum... :)

Kız bir kere çok saf... Hangi akıllı tatile çıkacakken başkasının çocuklarını sırf anasının işi çıktı diye sahiplenir ve bir yere götürmeyi kabul eder? salaklık diz boyu, adam gibi tatiline çık bırak anaları düşünsün, anneyi de çok vurdumduymaz gördüm ayrı...

oldu mu Ziper ? ;)

16. alkane

alkane Well-Known Member

:zuhaha::zuhaha::zuhaha: :sak sak::sak sak::sak sak:

17. fire

fire <b>Özel Kalem</b>

http://www.kuflu.com/e-kitap/92594-charlotte-lamb-ask-kelepcesi.html

bu olabilir mi ?

18. bermer

bermer Well-Known Member

Abooooovvvv, diyorum bi hevesle soru sormuştum.. zııınk diye kazık frenledim... araba kaydı resmen... :zuhaha: :zuhaha:

En azından 11 saat dayandı soru, o da çoğunluk uyuduğu için... :zuhaha:

Bravo Fire !!! Bildin, yeni soru gelsin senden.. :)

19. fire

fire <b>Özel Kalem</b>

Bilmeseydim bir süre daha tutsaydım kendimi keşke ,ama ne yapayım çalıştığım yerden sormuşsun:zuhaha: .Uzun süredir ilk kez biraz rahat olduğum gündü,sayımdı denetimdi derken 3 haftadır manyağa dönmüştüm bugün azıcık keyif yapacam çaktırmadan :)

Soru çalışmamıştım ama bakalım ne sorsak:

Zengin kızımız birden gazetecilik aşkı ile yanar ve soluğu Alaska da alır

20. bermer

bermer Well-Known Member

Bu Sayfayı Paylaş