Beyaz Dizi Sevenler Buraya

'Kitap tanıtım' forumunda clondike tarafından 3 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

1. çitlenbikk

çitlenbikk Well-Known Member

sevgili arkadaşım emeğin ve paylaşımın için şimdiden teşekkürler
    serüven B.D. leri severim.sabahı sabırsızlıkla bekliyorum bakalım
    hangi kitaplarmış merak ettim şimdi:sak sak::gül:

Nayiri bunu beğendi.
  2. bukito

bukito Well-Known Member

http://www.kuflu.com/e-kitap/90052-elaine-k-stirling-sevgilim-ay-isigi.html

armağanı için sevgili clondike'e tekrar teşekkür ediyor ve anlatmaya başlıyorum.
    yine bir serüven bd'miz var.

kaitlin harper, csky fm'den aldığı iş teklifi üzerine toronto'ya gelen bir radyocu. burada ay kız temasıyla geceleri program yapmaya başlıyor. ve de çok ünlü oluyor.

bu arada kaitlin'in etrafındaki insanlar; toronto'ya geldiği gün havaalanında tanıştığı taksici larry, ay kız gibi radyoda program yapan dük, sekreter lorna, patron mike veee program müdürü elliot...

elliot'la aralarında kıvılcımlar uçuşmaya başlıyor ama elliot (anlayamadığım bir nedenle) kızdan uzak duruyor...

bir süre sonra kaitlin'e program sırasında esrarengiz telefonlar gelmeye başlıyor. ve kaitlin için hayat kabusa dönüşüyor...

şimdi, 50'li, 60'lı yılların siyah beyaz amerikan filmlerini gözünüzde canlandırın. (ben kitabı okurken nedense gözümde hep o atmosfer canlandı. mesela bunu filme çekseler siyah beyaz olmalı diye düşündüm.:cool: çok anlarmışım gibi :D ) eğer o filmleri seviyorsanız bu kitabı da seversiniz.

radyoda geçen bölümler ve karşılıklı konuşmalar biraz uzundu.

kaitlin'in herkes beni beni delirtmeye çalışıyor diye arızaya bağladığı bölüm gerçekçi ve güzeldi...;););)

3. clondike

clondike Well-Known Member

Tarama listelerinde yeni kitaplar var. Arkadaşlar vakit buldukça tarıyorlar. Vakti olmayanlar da haber veriyorlar, elimde olanları taramaya çalışıyorum. En son Sevgili nirse ve Sevgili Hilal'in listesinden bir kaç kitap tarayıp paylaştım. Nirse'nin listesinden elimde olan 4, Hilal'in listesinden de elimde olan 1 kitabı önümüzdeki günlerde paylaşacağım. Sevgili rosado da listesindeki kitapları tarayamayacağını bildirdi ama onlar elimde yok bulursam tararım. (Tabii vakit de bulursam...)
    Biraz beklemek lazım, eninde sonunda paylaşılırlar...;)

Dün ikisini biraz önce de 3. yü gönderdim. Üçü de aynı yzarın gelişim serüven kitapları....:)

Çok teşekkür ederim. Yorumuna ait olduğu sayfadan da link verdim...:gül::Frnds:

4. çitlenbikk

çitlenbikk Well-Known Member

Sevgili clondike emeğine yüreğine sağlık bize bu güzel kitapları
    armağan ettiğin için,

5. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

Lynne yine tarzından ödün vermemiş,tipik bir Lynne kitabı.Kocaya ben de kızdım ama yazık o da çok gençmiş.Ben o yüzden affettim :p Sıkılmadan okudum.
    McGregorları seviyorum.Özellikle baba olanı.Acaba onunla karısının kitabı da varmı. Anlatım güzel,karakterler güzel,duygular güzel.Kısaca güzel kitaptı.
    Her iki kitapta küflüye eklendiğinde indirilip arşive konulacak kitaplardan.
    McEgan'ı sona sakladım.Yarın sakin sakin oturup okuyacağım.Son kardeşin hikayesini çok merak ediyordum.Umarım beklediğime değer.

6. zipper

zipper quae nocent docent

http://www.kuflu.com/e-kitap/87637-kristine-rolofson-sahte-balayi.html

sevimli bir kitap daha...dantelerin infernosu gibi,taktığı anda insanı etkisi altına alan elmas bir broş...alıştığımız dükler gibi olmasa da william çok tatlı bir karakterdi özellikle son sayfalarda:D Temptation serilerini giderek daha çok sevmeye başladım:gül:

http://www.kuflu.com/e-kitap/90061-elaine-k-stirling-8211-tiyatrodaki-esrar.html

agatha christie nin romanları kadar sardı beni kitap...okuduğum her sayfada acaba katil o mu yoksa bu mu? diye düşündüm...malcomu öldürmek için nedeni olan ve birbirleriyle bağı olan altı kişi...damien ve carinanın birbirlerini sevmelerine rağmen güvensizlik ve şüphe duyguları..sonradan bunları yenmeleri..komik bir polis memuru....

içinde yok yok yani ...(katil uşak çıkmasa da:p ) sonunun sürpriz olduğunu söylememe bilmem gerek var mı:füü::füü:

kitap için clondike ye tekrar teşekkürler,gerçekten de keyif alarak okudum:gül:

7. meliha-aktaş

meliha-aktaş New Member

Herkese merhaba;

Bazı yorumlarda Wade isimli bir karakterden söz ediliyor çok merak ettim bu hangi kitap yardımcı olabilirmisiniz ? Biraz bakındım ama bulamadım:help:

8. fosilll

fosilll Well-Known Member

Wade BD tarihinde özeldir:zuhaha:
    Kendi sahsina münhasir bir kisiliktir:füü:
    Takliti vardir ama Benzeri yoktur:zuhaha:

Buyur canim iyi okumalar

http://www.kuflu.com/e-kitap/19688-margaret-pargeter-donus.html#post326214

9. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Selam , dün gecenin bir yarısı „biran önce eve gideyim, uykum var, vurup kafayı yatayım“ dıye sızlanıyordum..Tam eve geldim uykum kaçtı..Koyunlarımı geri dönmeye ikna edene kadar da şu kitabı okudum:

Esas kız yani Sarah , 1000 senelik arabasıyla bir yere yetişmeye çalışmaktadır..Hız sınırını aştığı için, nedense gözümde Terminatör 2 filminden fırlamış Robert Patrick gibi (bkz.fotograf, hoş bizim kahramanın bıyıkları var ama siz yokmuş farzedebilirsiniz:füü:) canlandırdığım esas oğlan ve de kanunsuz kanun adamı Griffin tarafından durdurulur… (Soyadı lawless..O bakımdan kanunsuz .. )
    Ayrıca o kendini araba zanneden dört tekerlekli konserve kutusunun nasıl hız yaptığı da tartışma konusudur ama bu konunun bizimle bir ilgisi yoktur..

Neyse..Siyahlar icindeki Terminatör T1000 - şey yani- Griffin ,kendisinden ehliyet ve ruhsat isteyince eli ayağına dolaşan kızımız ,ruhsatı bir türlü torpido gözünden çıkaramaz ve kas gücünü kullanarak açması için Griffin´i arabaya davet eder.. Bu arada gözüne takılan kelepçelerle ilgili son derece ilginç hayallere dalar ki olması gereken de zaten budur..Hiç tanımadığınız bir polis memuru size ceza keserse ,adamın kelepçelerinin kullanım şekilleriyle ilgili hayaller kurmalısınız..
    Bu hayallerin üzerine , bir de torpido gözü açılıp da içinden, kızımızın oraya nasıl girdiğini bilemediği bir paket kondom Griffin´in kucağına düştüğünde , kitabın gidişatıyla ilgili bize söyleyecek bir şey zaten pek kalmıyor … Zira kızcağızın neyin nasıl olduğunu bilip anlayamamak gibi kötü bir huyu var…Mesela sonraki karşılaşmalarında , Griffin´i itmek için kaldırdığı kollarının nasıl olup da adamın boynuna dolandığını bir türlü anlayamıyor…
    Sonrasında efenim ,abimiz dedektifliğe terfi ediyor ve T-1000 üniformasını çıkarıp CSI moduna giriyor…Ve ilk işi de ne tesadüftür ki Sarah´nin ağabeyinin karıştığı bir dolandırıcılık olayı oluyor…
    Aslında kitap biraz da konu içinde konu esası üzerine kurulu..Mesela Griffin´in varlığını sonradan öğrendiği ve ölmeden tüm mirasını ona bırakan zengin bir dedesi var..Sarah ´ın ise boşandığı eşinden ikiz oğulları ve boşandıktan sonra arkadaşıyla kurduğu antikacılık işi …Öte yandan Griffin´in Sarah´ın kardeşi hakkında soruşturma yaparken,bunu Sarah´dan gizleme ve işle aşkı birbirine karıştırmama çabası..
    Kısaca ben kitabı sevdim..Okuması anlatmasından daha kolay bir kitap da hangi kitap ki acaba bu kitap?? Iki saattir isimsiz ve de cisimsiz bir kitabı anlatıyorum :kzgn: …
    Kitabımız „ Elizabeth Bevarly – Ask Engel Tanımaz “ ´…

10. clondike

Son paylaştığım kitap:
    Jayne Ann Krentz - Kurdun Geri Dönüşü le ilgili bir özür mesajım olacak sizlere... Normalde eksik sayfalı ya da hatalı basılmış sayfalı kitap paylaşmamaya çalışıyorum ama bu kez okumadığım bir kitap olduğu için fark edemedim.
    Sevgili Devil_7 ye uyarısı için teşekkür ediyorum.:) Kitabın 118-119 ve 122-123. sayfalarında yayınevi baskı hatası yapmış.:eek:ff: Violat Winspear - Evliliğe Esir adlı kitabın aynı nımaralı sayfaları buraya basılmış. Özür dilerim.:eek:ff: Kitabın farklı baskılarında sorun düzeltildi mi bilemiyorum. Tekrar özür dilerim.:eek:ff:

11. meleksi

meleksi Well-Known Member

sen o kadar paylaşımcı bir insansın ki clondike..kaç tane kitabın var sitede..:Lv::Lv::Lv:

:canim:üzülme sen:canim:..biz eksik sayfaları hayal ederiz..:gül::Lv::Lv::Lv:

12. s_line

s_line Active Member

:zuhaha::zuhaha:
    yerlere yattım okurken:) bir kitap ancak bu kadar güzel ve doğru yorumlanabilirmiş::) teşekkürler

13. bukito

bukito Well-Known Member

http://www.kuflu.com/e-kitap/90069-elaine-k-stirling-uyurgezer.html

ilginç bir konu...
    neden derseniz birincisi büyük kısmı hamamda geçiyor, ikincisi de kız fena halde uyurgezer.

kızın uyurgezerliği bir tuhaf sadece uyuyup gezmiyor dağlara çıkıyor, insanlarla konuşuyor filan. :D

-spoiler içerir-

olaylar bize geneva'nın ağzından anlatılmış. günlük gibi değil de kendi kendine konuşur gibi. (linda howard- ölümcül hata 'da da vardır bu ve çok sevdiğim şekerleme gibi bir kitaptır :))
    geneva'ya kim olduğunu bilmediği birinden, daha önce hiç gitmediğini iddia ettiği hot spring isimli bir yerde bir hamam miras kalıyor.
    mirası bırakan adamın adı festus bunun bir de hepzibah adında çatlak bir kardeşi var. mirası bizim geneva'ya bildiren avukatın adı da enoch. (isimler de kitabın başka bir ilginçliği diyebiliriz :) )
    geneva'nın uyurgezerliği tavan yapınca işinden buna 'git biraz dinlen de gel' diyorlar o da 'bari hot springs'e gidip şu hamamı bir göreyim' diyor ve olaylar bu şekilde başlıyor.
    daha önce hamamı devretmeyi düşünen geneva kasabayı ve hamamı görünce fikrini değiştirip restore etmeye karar veriyor.
    işte tam bu noktada travis devreye giriyor. kendisi iflas etmiş bir inşaatçı.
    adamın parası olmadığı için geneva ikide bir bunun karnını doyuruyor sonra da işe alıp hamamın restorasyonunu ona veriyor...
    bu restorasyon işleri epey bi zaman alacak git gel uğraş dur en iyisi biz zamandan tasarruf olsun diye birlikte yaşayalım diyorlar...:D:D:D

bu arada bir de cinayetimiz var tabii ama artık o kadarını da anlatmayayım...:):):)

14. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

Michelle Willingham-MacEgan Olmak -Trahern MacEgan'ın hikayesini tabiri caizse yalayıp yuttum.Hayal kırıklığına uğramadım yani.Ben beğendim,severek okudum son kardeşin kitabını.
    Küflü'ye eklendiğinde hemen indirip arşivdeki yerine koyacağım.

15. bukito

bukito Well-Known Member

http://www.kuflu.com/e-kitap/35860-lucy-gordon-rinucci-brothers-serisi-4-sonsuza-kadar.html

della ve carlo'nun hikayesi.
    diğer rinuccileri de okuduğum halde bu kitaptan hep uzak durmuştum. yok, clondike’ın ‘yaşı sevdiği kadından küçük bd erkeklerinden hoşlanmıyorsanız, okumayın’ ikazı değildi sebebi. zaten yaşa kafayı takmam, erkek büyük olabiliyorsa kadın da olabilir pekala diye düşünürüm…(ayrıca sevdiği kızdan on sekiz yaş büyük bd erkeği de gördük) neyse işte sebebini bilmeden uzak durmuştum kitaptan, zamanını bekliyormuş demek ki (kosmos böyle uygun görmüş)...

okuduğum en duygusal, insanın içini titreten bd’ler arasında diyebilirim. özellikle son kısmı beni acayip etkiledi.

della başarılı bir televizyon programcısı. carlo ise meşhur rinuccilerden bir arkeolog.
    della’nın hazırlayacağı tarihi eserlerle ilgili bir televizyon programı dolayısıyla tanışıyorlar. kimseye hesap verme derdi olmayan iki yetişkin insan tutku, eğlence ve arkadaşlık dolu bir ilişkiye başlıyor. yanlış anlamalar, abuk sabuk kıskançlıklar, yalan dolan yok her şey son derece net ve yalın. bir süre sonra bu güzel ilişki aşka dönüşünce carlo adını koymak istiyor ve evlenme teklif ediyor. ve bu teklif della için sonun başlangıcı oluyor çünkü carlo’yu sevmesine rağmen çok büyük bir engel var o da della’nın carlo’dan yedi yaş büyük olması. hatta della’nın yirmi bir yaşındaki oğlu ile ile carlo yan yana gelince yaşları birbirine yakın iki kardeş gibi görünüyorlar.

rinucciler sevdiğim serilerdendir. okuyanlar bilir; aile ilişkileri, anne hope’un ailedeki demir lady tavırları ve herkesin işine burnunu sokması, oğulları arasındaki farklılıkları kapatmak için harç görevini üstlenmesi…
    ama bu diğerlerinden daha farklı ve daha duygusal geldi bana. della ve carlo’nun evlilik konusunda tartıştıkları bölüm çok etkileyiciydi. ikisinin de sağlam mantıklarla birbirinin karşına dikilmesi hem gerçekçi hem de hüzünlüydü. hele en sondaki kaza bölümü biraz duygusal bir insanı höyküre höyküre ağlatabilirdi.
    duygusal bd'leri seviyorsanız ya da sert, acımasız, amansız, küstah adamlardan gına geldi diyorsanız kaçırmayın derim...:saygilar:

16. meleksi

meleksi Well-Known Member

ben duygusal bdleri çok severim..ve yaşı hiç takmam..bukito okuyacağım bdyi..:gül:

17. ekabir16

ekabir16 New Member

lucy gordonun bd hepsini okumuş olabilirim bu hariç.bana hiç romantik gelmiyor çünkü.bd lerde benim sevdiğim birbirlerini seviyorlar evleniyorlar mutlu oluyorlar .ben de okuyunca mutlu oluyorum

seda sayan hangi genç kocasıyla mutlu olabildi.bu bd mutlu bitse bile okuyunca beğensem bile ayrılacaklarını düşüneceğim.

18. bukito

bukito Well-Known Member

zaten okuduktan sonra aklıma sen gelmiştin... meleksi beğenir bunu diye düşünmüştüm... ;) :Frnds:

çok hoşsun... :) inan bana pek çok bd'den daha fazla hak edilmiş mutluluk var bunda da... :Lv:;)

19. clondike

Sonsuza Kadar daki çifti daha sonraki kitaplarda da görüyoruz. Ayrılık falan yok... ama gerçekten kadına çok üzüldüğüm bir kitaptır o...:eek:ff:

20. harikaya

harikaya Well-Known Member

Kızlar merhaba,
    O kadar yoğunum ki artık girip nelerden konuşmuşsunuz diye bile bakamıyorum neredeyse.
    Muhabbeti özledim en kısa zamanda ben de size katılmak istiyorum. O zamana kadar kendinize iyi bakın:)

Bu Sayfayı Paylaş