Beyaz Dizi Sevenler Buraya

'Kitap tanıtım' forumunda clondike tarafından 3 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

1. LITTLE

LITTLE Well-Known Member

teşekkürler bukitocum:)

Nayiri bunu beğendi.
  2. bukito

bukito Well-Known Member

http://www.kuflu.com/e-kitap/93642-patricia-wilson-kader-bagi.html

damien’ın ve victoria’nın ailesi büyük bir tekstil fabrikasının ortakları. aile büyükleri zamanla öbür dünyaya göçünce şirketin kontrolü damien’a geçiyor. son olarak da kızın büyükbabası ölüyor. fakaaat, kızın geri kafalı büyükbabası vasiyetinde bir sürpriz yapıyor. vasiyete göre otuz yaşına kadar victoria’ya hisse misse yok. tabii uslu bir kız olup damien’la evlenirse başka.
    victoria on yedi yaşından beri damien’a aşık olmasına rağmen bu evliliği kabul etmiyor. çünkü adamın onunla sadece şirket için evlenmek istediğini düşünüyor. böyle düşünmekte de haksız değil, çünkü damien kıza küçüklüğünden beri ya kötü ya da mesafeli davranıyor. mesela, kız ona yakın olabilmek için sık sık evlerine gidiyor. damien annesine ‘bu velet niye sürekli burada’ diye çıkışıyor. bu söz yeşilin her tonunu barındıran gözlere ve sarı saçlara sahip victoria’ya çok dokunuyor. büyükbabasıyla damien’ın onunla ilgili planlarını da öğrenince yaşadığı yeri terk edip modellik yapmaya başlıyor…
    kitapta sürekli olarak ‘sen benimsin, benim olacaksın, benim olmalısın, sen hiç özgür olmadın zaten hep benimdin, benimsin ulaaan’ diye dolanan bir adam damien (sonuncusunu ben ekledim :zuhaha:). en klas lafı bu… kızın lafı da ‘senden nefret ediyorum, damien’ ama kollarında eriyorum o ayrı :Lv:…
    bir de victoria’nın kifayetsiz mukteris arkadaşı heather var. bu garibim de ömrü billah damien’a aşık ama tabii onun victoria gibi şirket hisseleri olmadığı için en fazla damien’ın sekreterliği mertebesine ulaşabiliyor. ara sıra tıslasa da fazlaca etkisi olamayan bir zehirli yılan gibi dolanıp duruyor.
    kitabı beğendim okuması zevkliydi. en sonunda damien’ın ona neden kötü davrandığını açıklaması da (evet, tahmin ettiğiniz neden) güzeldi. tavsiye ediyorum… :saygilar:

3. kimya

kimya Well-Known Member

çok güzel anlatmışsın :Yow::sak sak:

4. alkane

alkane Well-Known Member

Bende buradan takip ediyorum sağolsun Bukitocum:canim: linki eklemiş..

5. zipper

zipper quae nocent docent

bukitonun kitap yorumlamalarını özlemişim:canim:

6. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

yeni kitapların en üste eklendiği bir link süper bukito büyüksün..:cool:
    Bu listeyi oluşturanlarada saygılar teşekkürler:saygilar:

Vampir Sevgili'yi okudum Chorlatta teyzeme neler olmuş :Ops: kitaptan ipucu vermeyim ama tavsiye ederim

7. fire

fire <b>Özel Kalem</b>

İçime derin derin bir bakayım bir yerlerde şövenist parçalar var ki bu kitabı beğeniyorum :zuhaha::zuhaha::zuhaha:

Damine biraz haksızlık olmuş sanki kız onun için hissesiz de değerli olurdu sanırım yani umarım :zuhaha:
    ilk yüz kitapta çok vardır beminsin benimsin muhabbeti hatta BKZ http://www.kuflu.com/e-kitap/42825-charlotte-lamb-sen-benimsin.html

bu kitabıda severim ayrıca,yine mi şövenistim bilmiyorum

Charlotte Lamb ın ender azgınlıklarından :zuhaha:

8. meleksi

meleksi Well-Known Member

iyi akşamlar..bd sevenler..keyfim çok yerindeçünkü bu ay iki lynee bd si çıkıyor..:Yow::Yow::Yow::Yow::Yow: hem de zor kadın isimli bdnin serisinden..:sak sak:

9. LITTLE

LITTLE Well-Known Member

Ay kızlar Deborah Simmons'un yazdığı DeBurg kardeşlerin 4.sü de geliyor. Gerçi içlerinde en çapkın olanıydı galiba, oysa en uzak olduğum kardeşti ama kendi kitabında severiz herhalde. Belki Emma bir iyilik yapıp 3. kitabını (Kalp Hırsızı) koyar:füü: Her yere yazıyorum bunu, geri sayıma bile yazdım emma, düşün o derece delirdim:zuhaha: her yere yazarım ona göre:zuhaha:

10. zipper

heyooo yuppiii:Yihu::Yihu::Yow::Yow:

11. bukito

bukito Well-Known Member

çok teşekkürler kızlar, çok naziksiniz...:gül:

clondike'ın kulaklarını çınlatalım bu sayfayı ondan öğrenmiştim...:canim:

benim gibi bir vampir meraklısı bu kitabi kaçırır mı, kaçırmaz. sırada o var...;)

bu şovenizm kitapta iyi hoş ta gerçek hayatta kabusa döner. onun için kitaplarda kalsın daha iyi. damien'a gelince ben de sevdim aslında (victoria kıskanacak şimdi :zuhaha:) tabii ki kızı hisseler için sevmiyor. en sonunda kız 'heather'la birlikte oldunuz mu' diye hesap sorunca adam 'hiç mi kafan çalışmıyor, o kıza eskiden beri sinir olduğumu bilmiyor musun' gibilerinden bir şey söylüyordu. o bölüm de güzeldi yani heather'ın hiç mi hiç şansı yoktu zaten...

12. alkane

alkane Well-Known Member

Evet gerçektende Charlotte teyze aşmış bu kitapta kendini.:D kategorisine göre aydınlanması bol bir kitap:$ ama çokda güzel bir bd, ben çook severek okumuştum uzun zaman önce...:kz:
    Okumayanlar mutlaka okusun kızlar...;)

Harbidende iyice bir azgınlık yapmış:D bu kitapda, daha önceki kitaplarıyla hiç alakası yok...

Ayrıca "Sen Benimsin" bd si Charlotte teyzemin en sevdiğim kitaplarındandır...

Haklısın bir vampir seven olarak ,kitabın adı o kadar ilgimi çekmişti okumak için her yola başvurdum:zuhaha::zuhaha: yanlış anlaşılmasın tamamen meşru yollardı...:D Kitrabın kurgusunu ben çok beğenmiştim, aklımda aldığı kadarıyla Carhotte teyze o kadar güzel anlatmış ki, bir ara ben bile adamı gerçekten vampir sandım:füü: yada öyle olmasını ummuştum bilemiyorum...

Evet çınlasın Clondice'nin kulakları.:canim:çabuk dönsün aramıza...
    E-Kitap [Arşiv] - Kuflu Forum Burayı da bana Plcim:Lv:söylemişti.

13. eun sung

eun sung Well-Known Member

Selamlar öncelikle kızlar okuyupta bir türlü yorumunu yazamadığım Judith Macnaught - Mutluluk a gelelim ...İlk önce bana Judith Judith deyip başlattığınız için hepinize teşekkür ederim ne zamandır adını duyduğum ama benim gibi bir kitap psikopatının okumadığı nadir yazarlardandır ...Ve kendime olamaz nasıl bu kadar zamandır okumadım ne engelledi beni dediğim anlar çok oldu kitapta ...Yazarın öncelikle herşeyi tadında bırakması tarzını çok beğendim övgü övgü övgü vb. şeklinde gider ...Ve İan la başlamamı sağlayan ekabir16 arkadaşımada teşekkür ediyorum ama okurken ian mı diğerlerimi diye ayırt etme durumuna gelmedim çünkü diğerlerine bugün başlayacağım...İçimden bir his hepsinin bende ayrı yeri olacak diye düşündürtüyor orası kesin ;););):füü::füü:

Şimdi gelelim kitabımıza ...Mutluluk taki baş karakterler İan ve Elizabeth ...İan aşırı zeki şimdilerde olsa IQ su 200 üstünde olur kesin ve EQ suda bence bir o kadar yüksek olur (onun değerlendirmesini bilmiyorum ;)) bir kaslı yakışıklı kendi parasını kendisi kazanmış soyluluk ünvanı olan ancak bunu gurur ve bir o kadar kader yüzünden reddeden biri (ünvanını geri almasının nedenine bitmiş durumdayım )...Zekası için babasının kurduğu şu cümle beni gülümsetmiştir...İan bizim onu eğitmemize ihtiyacı olmadığı halde bizi üzmemek için izin veriyor bize gibi müthiş cümleler kurmuştu ...Cümleler birebir aynı olmaz benim dimağımda kalanlarla idare edeceksiniz arkadaşlarım ...:Lv: ve Elizabethden önce ve sonraki İan diye ayrılıyor ömrü ve karakteri ailesi olayından önce ve sonra gibi...
    Elizabeth bildiğimiz tipik İngiliz kızı tarzında görünen ama içinde ne cevherler olan biri şimdi bunu yazarken aklıma alkane geldi;)...O bilir sebebini...:Lv: Abisi Robert uyuzu ona çok borçları olduğunu ve sosyeteye tanıtılıp iyi zengin ünvanlı koca bulunursa durumlarını ancak toparlanabileceğini söylüyor ve kızımız zekasını (ingiliz aristokratları beğenmez akıllı kadını diye gizleyerek ) gizleyerek başlıyor sosyete tanıtımı ve arkadaşı alexin kitabın ileriki sayfalarında da keşfettiği gibi iki güne bir evlilik teklifi alıyor bir sezonda 15 teklif çok önemliymiş:füü: ama tam nişanlandığı hafta sonu bir tam uygun olmayan partide İan la karşılaşıyor sonrası nasıl mı ?? gelişiyor sizce tabiki ikiside birbirinden uzak duramıyor ama araya giren ve Uyuz mu uyuz Valeria gıcığı yüzünden ve son anda abisi Robert ve kızımızın yaşının küçüklüğü sayesinde (deneyimsizlik kısacası:füü::füü:) aralarına uçurumlar giriyor ve Elizabeth sosyeteden bir nevi afaroz ediliyor ...Erkek ne yapsada ceremesini kadın çeker misali İan a kalp kırıklığı hariç sosyal olarak hiçbirşey olmuyorken elizabeth abisinin kaçmasıylada çok sevdiği evini talan ederek ve kendisine taparcasına sadık ve güvenilir 19 hizmetkarıyla ve onların karınlarını doyurmak için 2 sene boyunca didiniyor ...Ve araya meşhur amca uyuzu giriyor 15 ünlü mektup ve 3 tane gelen cevapla kızımızın serüveni başlıyor tabiki en son serüvcen yeri İan Thornton(doğru yazdım inşallah)...Birbirlerini bu kadar yanlış anlayan bu kadar yakın ve bir o kadar uzak olan iki kişinin sevgi ve vazgememezlik öyküsü ...Süper bir kitaptı kitaptan ayrıntılarda kahramanlarımı söyliyeyim bir kere 19 tane hizmetlisinede hayran olmuşumdur özellikle zehirleme kısımlarıyla baş uşağımıza...:zuhaha::zuhaha: Hele hele Şaperon Lucinda ve herkesi ayar etmesine ne demeli :füü::füü:Kadına ayrı hayran olduğumu belirtmeliyim Duncan ve afyon olayı açıklığa kavuştuğumda kopmuşumdur :zuhaha: Alex le Jordan ın kitabını daha okumadım ama onlarada bayılıyorum buradan biraz tersten okusamda ...:Lv: Kitaptaki birbirleriyle konuştukları andaki zeka gerektiren esprilerdede çok gülmüşümdür ...Tadını çıkaran anlar Lucindayla iki üçgün köyde kaldıktan sonra o anıları silmek için gidip adamımızın sarhoş olması :zuhaha: Yaşlı dükümüzün gözlerinin parlaması ve torununun her halini takip ettirmesi mektuplarda gördüğü boğazını takip ettirdiği adama doktora göster yalnız tesadüf olsun anlamasın İan çok zeki anlar demesi :zuhaha::zuhaha:Sosyeteye yeniden kabul olaylarında elizabeth in arkasında duranlar ve yaşadıkları Rodry ide merak ediyorum alem adam ...Kitap anlatılmaz yorumu yapılmaz sadece okunur arkadaşlar ...Kadın tam benim kalemim bayıldım beni sonunda Judith e başlattığınız için tyeşekkür ederim ....

Çok bahsettim ama şu kısmı geçmeden edemiyeceğim Elizabeth in adamı yargılatmaya kadar geöen sürecinde çok etkilendim ona çok kızdım kendi hatasını anlayıp düzeltsede bu iki kahramandan en çok İan ı sevmemi sağlayan durumdur tabi abisine güvenmeyi seçti ama z<or bir karar durumuda olsa İan a üzüldüm ...Başlarda okurken neresinde ağlayacağım diye düşünüyordum İan ve ailesi durumuna Labrador olayına ve İan ı Elizabeth in yalnız bıraktığındaki Üzgünlük kokan Vakarına çok ağladım yalnız son olay kızgınlıkla dolu bir ağlamaydı o anda bu sevgi böylemi taçlandırılmalıydı pes elizabeth diyip sinir olmuşumdur :kzgn::kzgn::kzgn:

Özünde okunulması kesinlikle ve şiddetle tavsiye edilen bir romandır diğer ayrıntılarıda artık buradaki Judith sever sizlerle beraber atışmalarla yaparız ...Herkese soruyorum Mutlulukdaki en etkilendiğiniz sahne ilk aklınıza gelen sahne hangisi ????:gül::gül::Frnds::Frnds::Lv:

Not edit edit edit İstanbuldaşıma yazarken hoşuma gitti sizede yazayım
    ayy süperdi ağladım aynı anda güldüm aynı anda sinirlendim...Hoş tezatlarla dolu güzel bir kitaptı ...:füü::füü::füü::füü:

14. Emma

Emma New Member

okumadım vaktim yok ama yine de eunu o kadar uzun yazabilecek sabırı gösterdiği için tebrik ediyorum

ben size şöyle bir merhaba diyeyim de kaçayım dedim

kendinize iyi bakın ve beni özleyin

hepinize teşekkür tebrik ve iyi dileklerimi sunuyorum :D

15. eun sung

Vaktin olduğunda okumanı beklerim arkadaşım kolay gelsin ...Buy kendime pranga vurmuş halim ne esprilerle dolu anlatılacak noktaları varda oralarıda anlatırsam tekrar bir roman çıkar diye kendimi zincirledim zati :zuhaha::zuhaha::zuhaha:

16. zipper

euncmm,bence judith kitap özetlerinde senden yardım almalı;)gayet iştah açıcı şekilde yazmışsın artık okumayanlar bir an önce başlar:füü:

emma,sen başlıkları karıştırdın galiba;teşekkür ,tebrik ,ricalar son mesaja;)

17. eun sung

Neden olmasın kitap özetleri diye yeni bir kitap çığırımı açsam nedir :zuhaha::zuhaha: İyi fikir veriyorsun arkadaşım judith hocayla temasa geçeyim ...:Lv::Lv::füü:

18. tantana

tantana Well-Known Member

maşallah eunsung :D okurken bir ara satırlar filan karıştı :p

akla gelen ilk sahneyi sormuşsun..favori sahnem..duncan idi sanırım ismi.dayısının ian'a her şeyi anlattığı sahne!pişmanlık, acı,öfke,aşk her şey vardı :füü:

19. LITTLE

LITTLE Well-Known Member

Çok güzel bir yorum olmuş euncum :) Şimdi öncelikle benim de Judith'in en sevdiğim kitabıdır,Sonsuza Kadar da çok güzeldir. (İkisi kapışır tam karar veremedim şu anda.) Ama Mutluluk'ta dikkatimi çeken, Ian'ın fedakarlıklarıdır, belki de o yüzden kehribar renkli gözler arıyorumdur:füü: Hatırlarsan, amcası, Elizabeth'i geri çağırıyor, Ian'ın evindeyken, evlendirmek için. Ian avdan geri döndüğünde, Elizabeth'in nerede olduğunu soruyor ve akabinde dayısından uzunca bir azar yiyor, orada adamın pişmanlığı, benim en etkilendiğim yerlerden biridir. Ne diyordu, papaz,"...Tebrikler Ian, tek suçu seni sevmiş olan bir kızı, toplum dışına itilmiş sefil bir cüzzamlıya dönüştürdün." (tam böyle olmayabilir, anladın sen.) Adamın baloya gidip, kız için yaptıkları da etkilendiğim bölümlerdendi. Ay bu çift çok tatlıydı ya. Lucinda'ya ve şemsiyesine zaten bittim. Çok tatlı kadındı, herkese lazım böylesi. Ben kızın adamı haklı çıkarmak için, kendini suçlamasına çok duygulanmıştım. Ne diyordu adam, benim için hiçbirşey yapmıyacaksan bile, o hafta sonu beni haklı çıkarabilmek için kendini suçlamaktan vazgeç. Bu arada kitabı ezberlemişim resmen. Bir de, çok duygusal bir havadayken gülmeme sebep olan şu bölüm vardı, baloda Ian, bahçede, Elizabeth'e dans teklif ettiğinde, Elizaeth, bunun mantıklı olmadığını söylüyordu da, Ian ne diyordu "Hiç mantıklı davranışımız olmadı ki bu tavrımızdan vazgeçmeyelim.":zuhaha: (böyleydi değil mi) Kısacası güzeldi ya bu kadının kitapları bir başka oluyor. Bence sen bundan sonra Sonsuza Kadar'a başlıyabilirsin, tabi seriyi bozmaya aldırmıyorsan.

20. eun sung

Herkesin ilk aklında yer eden sahne değil mi??? Bizim ki kızı sefih bir hayat sürmekle suçlayıp suçlayıp dururken masumane bir kız olduğunu anladığı ve kendini o saatden sonra Elizabethin gururunu kurtarmaya ve aşkına adadığı Seni Seviyorum kelimelerini duymak için çabaladığı bölümlerin geldiği yerler ...Heyt diyesim geldi...Balo sahneleri ve özellikle İan ın kız için herkesden intikam alma çabaları süperdi ..Ne diyordu O ihtiyar çapkına ''Senden hiç hoşlanmıyorum vb şeklinde bir sürü hakaret istersen düello edelim yada sözlerini geri al Elizabethle ilgili'' Tam bir Klonlanacak Erkek ne diyeyim ...:füü::füü::füü:
    Seriyi ekabir16 isteğine uyarak bozdum ama sonsuza kadarıda okuyup yorumlayacağım senin için söz ...:Lv: Hele hele ben kızın davadan sonra adamın karşısına geçip söylediklerine bitmişimdir kıza o aralar ifrit olurken birden mı ???acaba dedirtmiştir ....:füü::füü:Kıza kızsamda ne yaparsın sonunda fedakarlığıyla ve kocasından vazgeçmemekle yola getirdi onu...:füü::füü::füü:
    Ve bu arada kitabı çok doğru hatırlıyorsun insanın içine yer ettimi unutulmayacak kitaplardan ve yazarlardan kendisi...:gül::gül::Frnds:
    Ya kitabın son sahnesine ne demeli ....Dayıya sorulan cevaplanamayan ve İan ın cevapladığı mutluk ve cennet ibaresi ;):füü::füü::füü:

Bu Sayfayı Paylaş