Beyaz Dizi Sevenler Buraya

'Kitap tanıtım' forumunda clondike tarafından 3 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

1. lili.sshi

lili.sshi Well-Known Member

Tamam da PL1 cım 36 olduğu ne malum. Abimiz sayıyor mu ki :D Ben sayıya takıldım ne yapayım. 36 sayısını okuyunca sanıyorum ki aradan 36 ile alakalı bir zaman dilimi gececek :) 36 saat 36 gün 36 yıl her dilim için bir mektup falannn oooyyy yazar kitabı yazarken benim kadar düşünmemiştir herhalde

Nayiri bunu beğendi.
  2. lili.sshi

Bermer cim Elhamdülillah iyiyim. Sen nasılsın bende özlüyorum buradaki muhabbeti daha sık gelmeye çalışacağım :Frnds::Lv::Frnds:

3. lili.sshi

Semraa cım hoş geldin Allah kurtarsın :D

4. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

saymıyor ama yazar diyor 2 düzine kart aldı sonra onları yazdı beğenmedi yeni bir düzine aldı diyor ya oradan çıkardım bende....

5. meleksi

meleksi Well-Known Member

12x2=24
    24+12=36 yaniii diyorsun pelemmmm..:)

6. lili.sshi

Aynen öyle PL1 cım. Ama diyorum ya benim hayal gücüm çook farklı yerlere gidince böyle oluyor :füü::füü::füü:

7. lili.sshi

8. meleksi

meleksi Well-Known Member

9. lili.sshi

Evet burada ki abi cidden odunluk sınırlarını oldukça zorluyordu :zuhaha::zuhaha::zuhaha:

10. BEYAZ

BEYAZ E-kitap Müdavim

Kızlar başıma çok garip bir şey geldi.Haftasonu bilgisayarım kilitlendi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ki ekranda öyle bir sayfa çıktı şok oldum...hele de suçlandığım konuyu görünce...bana 12 saat içinde 100 lira yatırmamı söylüyordu yoksa mapushane yolları....sabah herkes uykuda soramadım bu nedir diye....biraz sakinleşince paranın yatırılma şekli dikkatimi çekti hiçbiri banka değil, anladım ki dolandırılıyorum....arkadaşlar dikkatli olun bu virüsle karşılaşabilirsiniz insan görünce cidden şok geçiriyor format attırmanız gerekiyor ...ama yaşattıkları şok yok mu Allah cezalarını versin...
    Bu günlerde yeni bilgisayarıma alışmaya çalışıyordum sistemini tam kullanamıyorum anlamıyorumda...telefonda dolandırılanları etrafımda da duymuştum da bilgisayarda duymamıştım meğer gazeteler çok yazmış...insan başına gelmez sanıyor ama geliyormuş...lütfen dikkatli olun ....sevgiler....:)

11. lili.sshi

Geçmiş olsun. İnsan gerçekten kendi başına hiç gelmez sanıyor.

12. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

geçmiş olsun Beyaz cığım.... artık nereden saldıracaklarını şaşırdılar...

13. vişne bahçesi

vişne bahçesi Well-Known Member

sevgili mektup arkadasim meleksi klasik ama cooook guzel bir lynne bdsiydi :Lv:bende cok begenerek okumustum :Lv:

14. bermer

bermer Well-Known Member

Çok geçmiş olsun Beyaz, hiç bir şey değil de o yürek çırpıntısı bile yeter insana... Zaten korku ile düşünceyi bloke edip insanları böyle sömürüyorlar...

15. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

geçmiş olsun canım...eski askerler vs bile bu tongaya düşmüş görüyoruz haberlerde insanların paniğini kullanıyorlar. Allah kötüden sakınsın bizi
    Bu arada opppa ne ya :) azcuk Kore'ce öğretin

Pazar günü çocuklar sinemadayken AŞK SARHOŞU - MICHELLE REID okudum hiç de anlatıldığı gibi intikamlı vs değil spolier vermeden anlatamam ama karşımızda höyyt adam yok senelerce kadını bekleyen defalarca barışma teklif eden bir adam var. Sanki Michealla yazmamış banko dediğim yazarlarda hayalkırıklığına uğruyorum .

Konu : Cennetle cehennem arasında bir yer...
    Dört yıl önce, Guy Frabosa, Marnie'yi öylesine incitmişti ki genç kadın, duyduğu acı ve öfkeyle Guy'dan boşanmış ve onu bir daha görmeyeceğine yemin etmişti. Şimdi ise şartlar değişmişti. Marnie'nin, eski kocasının yardımına ihtiyacı vardı ve onun kurallarına uymaktan başka çaresi kalmamıştı. Guy, onun hem ruhunu hem de bedenini istiyordu.

16. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

17. bermer

bermer Well-Known Member

Oppa: Bir kızın bir erkeğe ya da sevgilisine hitap şeklidir canım.. bu kelimeyi kızlar kullanır. kızlar kendilerinden biraz büyük erkeklere ya da hoşlandıkları erkeklere oppa derler...

Nasıl anlayacağız kardeş mi sevgili mi bunlar dersen, kulak alışkanlığı oluyor bir süre sonra söyleniş tarzlarından hangisini manada söylediğini anlayabilirsin...

Sevgiliye söylerken basit ve net çıkar, OppA, şımarıkçası OppAA, sinirli Opa, üzgün Oppa'a... aşkım manasındadır..

Ağbiye söylerken Uppa, Ubpa, Obpa... şeklinde gelir kulağa... ağbi anlamındadır..

Ayrıca bak bunlarda bilinmesinde fayda var..:Lv::zuhaha::zuhaha:

Acuşi /Ajossi/Ajusshi: Bir kızın saygı duyduğu bir erkeğe hitap şekli, tanımadığımız,ilk kez gördüğümüz biri ya da samimi olmadığımız biri ya da tanıyorsak bile bizden çok büyük yaşta bir erkek ise böyle hitap ediliyor. Örneğin; Bizde bayım, beyefendi ya da amca deriz yaaa tanımadığımız erkeklere...

Hyung: Erkeğin erkeğe hitabı, bir nevi kardeşim, yahut kanka gibi.

Ahjumma/Acumma: Teyze demek bu. Genç bayanlara ahjumma dersen sizi terlikle kovalayabilirler.

Onnie: (okunuşu onni)-unn(okunuşu anni)i: Abla anlamındadır, kızlar unni kelimesini kullanır.

(Sa rang ham ni da) : Resmi konuşma da (Seni) seviyorum.

Saranghe :Resmi olmayan tarzda söyleniş, seni seviyorum.

Çuhaye: Senden hoşlanıyorum, bak bu önemli önce hoşlandığını söylerler, sonra seviyorum der ilerki bölümlerde dizilerde... :D :D

Ottuke-otike: Ne yapabilirim? , ne yapmalıyım vs

Aigoo aigoo: şaşırma/söylenme ünlemi bizdeki Allah allah gibi

Arasso: Tamam

ye, de, kıre: evet

Kajima: Gitme

Ko jo: Defol

Bogosipta: Görmek istiyorum (Diğer anlamı, Seni özlüyorum)

Balli: Çabuk ol,acele et

Korece konuşmada resmi ve resmi olmayan konuşma şekilleri vardır. (büyüklerle konuşurken konuşma şekli çok önemliymiş aksi takdirde aşagılama olarak görüyorlarmış) derken bugün ki ders bitmiştir..:zuhaha::zuhaha::zuhaha:

Ay az kaldı şu dili Küflü ailesi olarak da sökeriz yakında...

18. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

Kajima öğrenmiştim kızın kanser olduğu dizide vardı Kajima Ağacı :)
    Ajusshi çok rastladım farklı dizilerde genelde peşinden bağırarak söyleniyor bende küfür sanıyordum :)
    Teşekkürler

19. lili.sshi

Bermer immm süper olmuşşş :D

20. BEYAZ

BEYAZ E-kitap Müdavim

Teşekkür ederim dostlar,ben sizlerinde karşılaşabileceğini düşünüp o yürek çarpıntısını yaşamayın diye yazdım...insan cidden şaşırıyor neyseki ucuz atlattık...:)
    ...............

Bu Sayfayı Paylaş