Beyaz Dizi Sevenler Buraya

'Kitap tanıtım' forumunda clondike tarafından 3 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

1. yakomoz

yakomoz New Member

bende sevmem mutsuz sonlari gercek hayatta zaten stres oluyoruz

kitap okuyup mutlu olmamiz lazim kotu sonlari okuyup uzulmeyelim

sevdigim yazarlardan bir tanesi hikayesinde bas kahramani oldurmustu

kac gun agladim kadinida uzdum kurgu boyle aglama diye kadin bana

cok dil doktuydu:zuhaha::zuhaha:

Nayiri bunu beğendi.
  2. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

aynen...bahsettiğiniz film bu ara Digitürk'de sırf ağlamak istemiyorum diye seyretmedim...ama denk gelince bir sahnede sizin ne demek istediğinizi anladım. En son neye ağladım hatırlamıyorum arpacık bile çıkmıyor gözümde ...ah hatırladımmmmm boyacı evi istediğim renk yapmadı diye ağlamıştımmmmmm :zuhaha: tam komedi ama o halimi görecektiniz sahra beji diye leylak rengini kakaladı bana ev mosmor oldu :$

3. bermer

bermer Well-Known Member

:zuhaha::zuhaha::zuhaha:

off çok feciymiş... :D kayınvalidemlerin beylikdüzündeki evde güneş sarısı sateni görüp istedim di bana limon sarısı yaptılardı da aynı değil işte diye duvardan parça söküp boyacıyı da alarak İkitelli'den Beylikdüzüne gitmiştim sinirden, renk eşleştireceğim diye... Boyacıyı boğmama ramak kalmıştı, kutudan kutuya renk farkı olabilirmiş bana ne be, ben güneş sarısı dedim, kutu renk numarasını verdim eline aynısı isterim, bir kat daha attıydı... :D

Bir şey soracağım Semraa, bu olay ikizlerden önce mi sonra mı oldu, hani morun şehevi bir etkisi oldu mu diye şeyettim...:zuhaha::zuhaha::füü:;)

4. zipper

zipper quae nocent docent

Allah senin iyiliğini versin:zuhaha::zuhaha: gece 12 den sonra ayarların mı değişiyor senin :füü: :D

5. bermer

bermer Well-Known Member

Yok kız, ben hep aynıyım bunu sabahın 06.00 sında da sorabilirim 09.00'da, öğleninde akşamında da...

yani en fazla ne diyecek "tu utanmaz arlanmaz mı ?"... desin, ben utanmam... çünkü ayıp olduğunu, hakarete varacak bir şey sormuş olduğumu düşünmüyorum, kötü niyet güderek söylemediğimi de Semraa'da bilir, diğerleri de, sen de..

Ne biliyorsun belki bu soruya gelecek cevapla bir amne hizmeti yapacağız şurada... Daha evi boyatmadım, yapabilirim en morundan söylesin bi Semraa cevabını da.. ;) :zuhaha::zuhaha:

6. zipper

Asla kötü niyetle sorduğunu düşünmedim,ben nasıl seni biliyorsam sen de beni bilirsin,sadece aklına gelen detaylara gülüyorum ben,ince detaylar ve kesinlikle keyif verici ;)

Ayrıca senin herhangi bir rengin yardımına ihtiyacın olacağını da hiiiiiç düşünmüyorum :füü: ha ama diyorsan ki, bermer bahane maksat forum faydalansın o başka :p :canim:

7. bermer

bermer Well-Known Member

Hem o, hem de bir taşla iki kuş vurmuşun deneyiminden faydalanalım, çevremde ikizi olan yok ki, hangi özel şartlarda mümkün oldu bu güzel çalışma diye sorayım... :zuhaha: :zuhaha:

Bulmuşum Semraa'yi etinden sütünden bir şeyler öğrenelim dedim... :D

8. zipper

Anneannemin,dayımın ,annemin ,hatta ablamın ikizi varmış(ablamın ikizi vefat etmiş sonra) ve eşimin halası ve amcası da ikiz onların tarafında da var bolca,ilk başlarda çok korkmuştum benim de olur mu diye ,nasip.. Semraa ya kolaylıklar diliyorum hep içimden ne zaman görsem ,ikiz çocuk güzel ama zor olduğunu düşündüğüm tarafları da var :)

9. bermer

bermer Well-Known Member

Benimkiler az farkla ikiz gibiler, çok güzel her şeyi iki kere yapıyorsun, ama öbür türlüsüsü de eğlencelidir, hani merakımı şeyetti de yapım aşamasında özel katma değerler nelerdir ? :zuhaha::zuhaha: illa genetikten mi olmalı ? ;)

10. zipper

Benimkilerin arasında 23 ay var,birini emzirirken öbürünü dizlerimde uyuturdum ,çok zorlandığım anlar olmuştu ondan dedim zorlukları vardır diye.Tüp bebek ihtimali dışında genetik diye biliyorum,ama belki vardır, açıkçası hiç araştırma gereği görmedim :füü:

11. bermer

bermer Well-Known Member

Merak benim tipik özelliğim be canım, hem şeytan ayrıntıda saklıdır... ;) :D :D

12. meleksi

meleksi Well-Known Member

kestane kebap acele cevap..semraaaa..:zuhaha::zuhaha::zuhaha:

13. didemcalayir

didemcalayir New Member

teşekkürler

14. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

Sanırsam o siyah geceden bahsediyorsunuz :füü:
    çok karanlıktı adamın duvarı gözünün gördüğünü pek sanmıyorum odak noktası hiç değişmedi :$

15. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

Şaka bir yana benim hamileliklerim hep planlıydı güya çin takvimine göre denedim ama planda olmayan ikincinin de erkek olması üçüncü seferde de 2 erkek birden gelmesi..hep o çinlilerin yüzünden :zuhaha:

Çöp dökmeye giderken bile kadınlar soruyor, tüp bebek mi? yada özel bir şey yaptın mı diye ? delimiyim 3, çocukta ikiz için uğraşmaya :)

İkiz doğurmak bambaşka kızlar ..çok çok çok zor.. İlk öğrendiğimde İnternetten ikizleri okudum. gözüm korktu .adamlar mama saati, kaka sayısı vs hep listeyle çalışıyor bütün aile ikizlere beraber bakıyor anne anne babaanne vs

16. bermer

bermer Well-Known Member

:zuhaha::zuhaha::zuhaha::zuhaha::zuhaha::zuhaha:

:sak sak::sak sak::saygilar::saygilar::sak sak::sak sak::Lv::Lv::Frnds:

Cevaba bayıldım, dört dörtlük bir cevaptır, Bravo diyorum Semraa, ben neden seviyorum sizi, işte bu yüzden...

Orantısız zeka uygulanmış ve çooooook beğenilmiştir tarafımdan....:cool:

Harikasın !!! Okurken şöööyle aydınlandı yüzüm...;):Lv:

17. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

ya öyle güzel bir gülümseme var mı? içim aydınlandı teşekkürler

18. meleksi

meleksi Well-Known Member

benim de hikaye çok hoşuma gitti semraa..insanları anlamıyorum bazen..senden nasıl böyle annesi babası belli..çocuklar aldırmanı isterler..hiç anlamıyorum hiçç..dr sistemi de çok kötü..güvendiğin drler bir anda hastane değiştiriyorlar..sen ortada kalıyorsun..:(

19. bermer

bermer Well-Known Member

Ah canım,o karışanlar olmasa neler neler yazacağız da, bence 1 çocuğun annesi olmak mucize iken 4'ünün annesi olmak mucize ötesi, cinsiyetleri önemli değil, acıyarak bakmak mı, kürtaj mı ? o insanlar kocamanından salak ve bencil derim hiç kusuruma bakma yani...

Valla bire bakan ikiye de dörde beşe de bakar, kime ne ? Herkes rahatının peşinde günümüzde, iki kürtaj yaşamış biri olarak nasıl psikolojik etkilenmeler geçridiğini, ruhunun nasıl acıdığını, üşüdüğünü kimse bilemez derim... İyi ki kendi bildiğini yapmışsın Semraa...:sak sak:

Küçük ve yakın yaşlarda, hatta ikiz veya erkek çocukların evet çok zorlukları var, kimi der kız gibi olmaz, gelin gelir seni saymaz, ev dağınık olur, şu bu.. valla nasıl öğretirsen öyle gider bunun kızı oğlanı olmaz derim ben...

Biz 6 kardeştik 3 kız evdeydik ama annemden başka yapan yoktu evde işleri, siz okuyun çalışın derdi el sürdürmezdi, doğru demiyorum sadece kız da olsa çok fark etmiyor, evladın hayırlı olması gerekiyor bence...

3 kızdan ikisi asla anneme parasızlıktan, ev geçiminden kocadan ondan bundan ağzını açıp bir şey demez ama yılan dilli bir kızkardeş daha var mesela, annemin yüreğini hep kanatır, doymak bilmez hep bana hep bana, kocası kendi çalışır, düzinelerce kredi kartı var, borca girince annesinin, kardeşlerinin özürlü parasındadır gözü..

Neyse laf çok ve çekince başka yerlere gider, demem o ki çektiklerini bir şekilde yaşadım, yaşıyorum, diyorlar ki insanlara uzakmışım, gidip gelmezmişim, kötü günümde, yardıma ihtiyacım olduğumda, hastahane de elimi tutup bebeğimi kucağıma verecek kişiyi bulamazken şimdi görmüşüm, gitmişim ne işime gelir, vaktim değerli benim, kendi keyfimden başka kimseyi çekmem artık, insanları kardeşte olsalar kendi annemde olsa öğrendim... Annemi yine de ayrı koyacağım şizofren bir erkek kardeşle yaşamak varken, bana nasıl gelsin diyerek...

Biliyor musun, herkes nasıl baktın diyor sezeryanli iken iki gece kaldım hastanede, kucağımda bebekle 3.cü gün evde, ağlaya sızlaya inleye kalkıyorsun bebişine, oluyor Allah gücünü veriyor, bakacağım dedim baktım...

İlkinde de iki ağır kanama geçirdim hamileyken, doktorum yatağında yat, yerinden milim kıpırdama dedi hayal ettim umut ettim kucağımda dedim az kaldı dayan dedim mucizem geldi, derken yıllarca olmayan uğraşılan zamanlara inat, ikincisi de yola çıkmış, bana da dedilrr aaa bu kadar yakın olmazmış, karnım patlarmış, dikiş tutmazmış, kürtaj olmalısın şu bu, taşıyabildiğim kadar taşıyacağım dedim vee mucizelere inanırsan gerçekleşiyor be canım..:Lv:.

Doktorum her an gebelik zehirlenmesinden beynin kapanabilir komaya girebilirsin, çok vahim her gün tansiyonun ölçülecek dedi son 3 ayda...

Ameliyat masasında kızımı gördüm sonrasında bilincim kapanmış, 3 kere epinefrin verdiler ilkinde 45 dakika da çıktığım ameliyathaneden 3,5 saatte çıktım, ayılırken de "yaşayacağım çocuklarımı bırakacağım kimsem yok, yaşayacağım, mecburum" deyip durmuşum... Çok inatçıyım vesselam...:D :D

Şimdi diyorum ki, bunca sene başkaları için yaşamışım bundan sonra çocuklarım için yaşayacağım....:Lv::Lv:

20. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

meleksi haklısın hele ki en yakınlar isteyince Allah kimseyi o ikilemde bırakmasın sonuçta anne babanın vereceği bir karar..

Bermer canımmm neler yaşamışsın senin çok tehlikeliymiş gerçekten çok büyük risk almışsın . Allah'ın bir mucizesi gerçekten çocuklarına bağışlamış seni.Valla unutuluyor ben doğumhikayemi okuyunca unutmuşum yoğun bakımda geçen günleri
    Hakikatten Allah herkese hayırlı evlat versin annenin durumu çok zor ..ben de iki odalı evdeyim tapulu evimde başkası oturuyor...bu ev senin değil diyor yine de ses edemiyorum 15 yaşında çocuk gibi azarlıyorlar.
    İnşallah kocalarda biraz para görsün de çocuklarımızla ferahda, sağlıkla yaşayalım :) ALlah dileyene gönlüne göre versin , teker teker yapın çocukları çıtır gelinler :)

Çok mutluyum sizin gibi enerji veren arkadaşlarım olduğu için :)

Bu Sayfayı Paylaş