Beyaz Dizi Sevenler Buraya

'Kitap tanıtım' forumunda clondike tarafından 3 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

1. alkane

alkane Well-Known Member

tak takkkkkk

Nayiri bunu beğendi.
  2. curium

curium Primus inter pares

kim o??

3. ela86

ela86 Well-Known Member

4. fire

fire <b>Özel Kalem</b>

Merhabalar iyi haftalar
    ben geçen hafta liste yazmayı atlamışım iyi mi :D gerçi o hafta eve geldiğimde yorgun olduğumdan pek kitap okumadım hafta sonu (bir önceki hafta sonu geçtiğimiz değil ) gezmelerdeydim ,kalan zamanda mart bdlerini okudum bir de aşağıdaki kitabı
    Altına den den mi koysam :hih: ,erotik bir kaç sahne koysam kitap ne kadar kötü olursa olsun satar mantığında mı bu yazarlar anlamıyorum ,bu tarz kiataplardan sıkıldığımdan teen-age e olup distopya ya da fantastik okumaya verdim kendimi
    Mart kitaplarında iki tanesinden bahsetmek istiyorum

http://www.kuflu.com/kitap-tanitim/117225-maisey-yates-madalyonun-iki-yuzu.html

Yaşasın nur topu gibi gençliğinde jigololuk yapmış bir abimiz var :D

http://www.kuflu.com/kitap-tanitim/117220-cathy-williams-asla-hayir-deme.html

Cathy demiş ki bu zamana kadar aşk romanı yazdım da ne oldu ,ama bu fikre 60.sayfa sonrasında kapılmış.
    Önce sana kapıldım arkasından da Cathy nin kitabını okuyunca aklıma yeni bir yazı konusu düştü ama Jesica bu yazının sansür kurulundan geçmeyeceğini düşünüyor :zuhaha::zuhaha:

Bu hafta ne okudum,ergenlere döndüm be valla

Doğum Lekesi-Caragh M. O'Brien
    Ben bir kitap okurumda seri olmaması mümkün mü ,kitap güzel (ateş serisinin son kitabı gelinceye kadar oyalıyor işte ) ikinci kitabını da sipariş verdim bekliyorum,nette ikincisi ilkinden güzel diyorlar göreceğiz

Duman ve Kemiğin Kızı-Laini Taylor
    Bu kitabın seri olduğunu bilseydim okumaya başlamazdım ne de olsa artemisten çıkmış,serileri süründürme konusunda özel bir uzmanlığa sahip ,ben kitabı beğendim .ama tavsiyem şimdi okumayın ,atın kenara dursun artemis seriyi bitirdiğinde okursunuz diyecem ama o da yaşlılığınıza denk gelir muhtemelen

Cumartesi günü önce nisan bdlerini aldım arkasından da dişçi randevuma gittim lakin çarşamba gecesi dolgum kırıldı ya da ben öyle zannediyordum
    DR: Sorun neydi
    Fire: Dolgum kırıldı
    Dr: (dişime bakar) yoo dolgunuz sapasağlam duruyor dişiniz kırılmış,bu kadar çürürken ağrınız varken neden gelmediniz
    F: ağrım yoktu
    Dr: o zaman sert birşey yerken kırıldı
    F.Sakız çiğniyordum
    Dr: kırıldıktan sonra ağrınız olmuştur
    F(artık yerin dibindeyim ) hayır
    Dr.Kanal tedavisimi var dişte
    F: hayır
    Dr dişleriniz elinize gelmeden biz bir röntgen alalım
    Dr bana resmen duyarsız dedi ,işin komiği dolgu sonrası çok ağrım oldu ( dr dr dişlerimin sinirleri çalışıyormuş diye telefon edesim geldi:zuhaha: )

Diş ve baş ağrısı yüzünden hafta sonu ancak üç tane nisan ayı kitaplarından okudum
    YASAK TEMAS - CAITLIN CREWS
    Coretti serisinden kitap,güzel ama Caitlinden beklediğim kadar değil

DÜŞLERİMİN PRENSİ - MAISEY YATES
    bu da coretti ,kötü değil ( Maisey Yates kitabına göre ) ama arada karakterler bir sussa da içlerinden konuşsa diye düşündüm ,aklına gelen herşeyde söylenmez ki

AŞKA DAVET - HELEN BIANCHIN
    Niye okudum bilmiyorum ,zaten bundan birkaç tane okumuştum ne gerek vardı ki

5. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

6. bukito

bukito Well-Known Member

selam millet...
    sabrina jeffries’ın ‘’the hellions of halstead hall’’ serisinin son kitabını okudum. adı’’ son çarem’’…seri beş kitaptan oluşuyor ve her birinde de sharpe kardeşlerden birinin aşık olma macerası var…bu arada da her kitapta anne babalarının ölümüyle ilgili yeni ipuçlarına falan ulaşıp dedektiflik yapıyorlar…neyse son kitapta bu konu da aydınlığa kavuşuyor …bir de bunların bira işinden zengin olmuş bir nineleri var. kardeşlere şart koşuyor şu kadar sürede evlenmezseniz size mirasımdan zırnık koklatmam diyor…hepsi ayrı ayrı ‘’bana ne , bana ne ben evlenmiyeceğim’’ diye diretse de şansa bak ki aşık olup mutlu evlilikler yapıyorlar…güzel, naif, hoş bir seri…birazcık julia quinn’in bridgerton kardeşlerine benziyor…zannedersem serinin en güzel kitabı da bu sonuncusu, en küçükleri celia’nın hikayesi. gerçi diğerlerini okuyalı çok olduğu için unutmuş da olabilirim. :saygilar:

7. alkane

alkane Well-Known Member

Ben bu seriyi çok severek okumuştum Bukitocuğum :) okumayanlar bence okusunlar derim...

8. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

Bende dün Logan Belle 'Kütüphaneci' kitabını okudum niye okudum bilmem civciv çıkacak kuş çıkacak diye bekledim çıkmadı kötü bir Grinin Elli Tonu kitabıydı

9. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

Kitabı bende beğendim , kız üzüldüm ama kitabı okuyanlar daha iyi anlar beni ' baştan beri açık kapı bırakıldı'

10. alkane

alkane Well-Known Member

Bende bugün bu kitabı okudum Kathryn Caskıe - Aşk Bahsi fena değildi. Aslında 7 kardeşin hikayesinin ilkiydi üstelik İskoçlar,:glmsm2: bence bunlardan çok güzel hikayeler çıkardı.;) (gerçi serinin diğer kitapları henüz Türkçeye çevrilmemiş) ben bu kitap için konuşayım; sanki bu kitap biraz yavandı biraz duygu eksikliği vardı, mesela Julıa Quınn yazsaydı süper bir kitap olurdu bence :) Okunmaz mı okunur tabikide...

11. kıvılcımcım

kıvılcımcım Active Member

ben kitapları okuyamıyoruuuuuuuuuuum:)

12. alkane

alkane Well-Known Member

kıvılcımcım adlı yeni üyemiz; nasıl yani okuyamıyorsun? açıklarsan yardımcı olmaya çalışırız:)

13. fire

fire <b>Özel Kalem</b>

Haftalık raporumu vermeye geldim :D

Cam Şato- Sarah J. Maas
    Öyle güzel ,böyle güzel dendiği için herhalde beklentim de yüksekti,güzel kitap ama ikinci kitap ne zaman çıkacak diye kendimi yerden yere vurmam ,evet bu da seri

Evine Hoş Geldin-Emily March
    Bir Debbi bdsi hayal edin ,ona yakın bir kitap ,Kadın karakterlerin arasında diyaloglar gayet güzel,Celeste adında ki bacı sonunda melek falan çıkacak şüpheleniyorum .Bunların hepsi Allah ın dağında bir kasabada yaşıyor,kasaba iflas etmek üzere ,abiden acıların abisi ,insanlar uzak durmak için oraya geliyor falan ,evet tam bd konusu .Abla bu kasabadan 9,5 roman çıkarmış ,okuruken kesin bu adamı şu kadınla yapacaklar,bu kadına şu adam dedim dayanamadım baktım doğru bilmişim :D Kötü değil okunur ama ölünüp bitilmez

Tutkun-A.L.Jackson
    Ben okudum siz okumayın diyecem ama bir yerlerde bu kitabı okumuş ve
    " çokkkk romantikkkk " diyen birileri olduğunu eminim. Ben okurken sinir oldum adama da ( adam diyesim yok gerçi oğlan desem ) kıza da .İkisininde zerre beyni yok.

Asil Kan -Caragh M. O'Brien
    Geçen hafta Doğum Lekesi olan ilk kitabı okumuştum ,ikinci kitap geldi tek gecede okudum ( bazı bloglarda çok çabuk okudum iki gecede bitti yazılarını görünce hava atmak için yazdım ,ben daha hızlı okuyorum :hih: :D:D ) Birinci kitaptan daha hızlı ,ama ilk kitapta kıza sinir olmamışken bu kitap azıcık sinir oldum

Jessie Lamb'ın Vasiyeti-Jane Rogers
    Üst üste çok fantastik okudum dur bunu okuyayım dedim,distopya çıktı (arka kapağı okurken aklım nerdeymiş benim ) Güzel yazılmış bir kitap ama iç karartıcı ,adamı depresyona sokuyor azıcık.

SblMrt e: İmzamı gördün mü :zuhaha::zuhaha::zuhaha: Bkz aşağıya

14. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

Gördüm gördüm ben de David Jericho Baronumu avatar yapayım dedim sitenin ayarlarına bir haller olmuş komple gitti avatarım :hih:

15. alkane

alkane Well-Known Member

Senin sadece avatarın gitmiş, ben alıntı yapamıyorum, konu açarken gelişmiş seçeneğine tıklayınca sayfa boş çıkıyor, açtığım konuda düzenleme yapmak istediğimde sayfa boş çıkıyor, yazdığım mesajı silemiyorum....:( poffff ya

16. SEMRAA

SEMRAA Well-Known Member

17. SblMrt

SblMrt Well-Known Member

Tekmil vermeye geldim :p
    Gölge Ateşi çıksın diye beklerken zaman dolduruyorum.Bu arada da şunları okudum:
    http://www.kuflu.com/kitap-tanitim/117297-sarah-maclean-gecmisten-gelen-mutluluk.html
    İlk kitabı (İntikam Ateşi) çok beğendiğim için bu kitabı sabırsızlıkla beklemiştim.İlki kadar beğenmesem de bu da güzeldi.Sarah Maclean'in tarzı biraz Lisa Kleypas'i andırdı bana.Lisa'nın Gambler serisine benziyor bu seride.

http://www.kuflu.com/kitap-tanitim/109733-heather-snow-tatli-dusman.html
    Bu kitapta güzeldi.Ama yukarıdaki kitapla arka arkaya okuyunca noluyoooo yavv bütün yazarlar kadın karakterleri bilim insanı yapmış dedim.Siz benim gibi yapıp bu iki kitabı arka arkaya okumayın,olur mu :D

http://www.kuflu.com/kitap-tanitim/98501-zehir-ustasi-maria-v-synder.html
    Üst üste iki historical bünyeye fazla gelince araya bir fantastic sıkıştırma ihtiyacı doğdu haliyle.Bu kitap uzun zamandır okuma listemde bekliyordu.Netteki yorumların çoğuda güzel olunca başladım ve pişman olmadım.Bu sayede güzel bir seri daha keşfetmiş oldum (geç de olsa) Serinin devam kitabı Büyü Ustası ı da bitti.O da güzeldi.Şimdi de 3.kitap Ateş Ustası nı okuyorum.Daha yarısındayım ama bu kitapta akıcı,heyecanlı ve güzel gidiyor.Yazarın Tr de bu üç kitabı yayınlanmış.Yurtdışında bu üç kitaba ek olarak 3 tane buçuklu kitabı da çıkmış.1,5 Assassin Study-3,5 Power Study ve 3,6 Ice Study.Türkiye'de çıkar mı bu kitaplar bilinmez.
    Yazar 2015 ve 2016 da serinin 4. 5. ve 6. kitaplarını çıkartacakmış.Bizde kimbilir ne zaman çıkar :)
    Edit:Ateş Ustasıda bitti.Başından sonuna heyecanlı ve temposu düşmeyen bir kitaptı bu da.

Demem o ki yukarıda yazdığım tüm kitaplar sıkılmadan okunacak,güzel,heyecanlı kitaplar.Okumadıysanız tavsiye ederim.

18. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Bu ara hiç mi kitap okumadık ? Okuduk tabii. Zaten uykuya kimin ihtiyacı var değil mi? Ukala bir tıpçı arkadaş - benden ukala olmasın - aşırı yoğun çalışılınca vücut kendini tempoya bir şekilde uydurabilir demişti..Gerçi kendisi bunu uzuuun uzuuun anlatmıştı ama özeti bu yani.

Kristan Higgins - Gökyüzünün Uzak Ucu:
    Kızımız yetenekli bir reklamcıdır.Uçuk bir aileye sahiptir. Çocukluktan beri tanıdığı komşu oğlu Mark´a aşıktır. O Mark aynı zamanda patronu olmaktadır. Yaşadıkları bir olay sonucu "žÖlümlü dünya yahu..Haydi yapalım!" moduna girip birkaç haftalık bir ilişki yaşamışlardır. Olayın etkisi geçtikten sonra , Mark doğal haline (Ayna ayna söyle bana.Benden daha yakışıklısı var mı bu dünyada?) dönmüştür .Kızımız ise hala onun doğal haline değil kendisine döneceğini beklemektedir.Zira Mark denilen egoist zibidi boncuk dağıtmaya devam etmektedir.
    Neyse ki doğum gününde Mark "Canım sen çok tatlısın. Al bak hediye. Ha bu arada ben başkasını buldum ." der de bizim kız bulutlardan yere iner.
    Ehliyet yenileme kuyruğunda beklerken ,olanları zırlayarak , telefondaki ablasına (ve kuyrukta bekleyen 50-100 kişiye ) anlatır.Sırada tam arkasında duran adamı da bu vesileyle sinir eder. Adam kız sırf artık sussun diye ona mendil bile verir. (Kumaş mendil? 21.yy? Erkek?Hmm.)

Bu adamın esas abimiz olacağı aşikardır. O an için olmasa bile, şehre yeni gelen veteriner olarak kızımızın karşısına çıkması bunu aşikar hale getirecektir.,Ayrıca kızımızla beraber şehrin geri kalan tüm bekar kadınlarının evcil hayvanlarının , kimliği belirlenemeyen bir şeyler yiyerek mideyi bozmuş olmaları da adamın yakuşukluuu ve bekar olduğuna delalettir. Yazık ki bir miktar huysuzdur. Ama bu da normaldir..Çünkülüm iğrenç bir boşanma dönemi geçirmiştir.
    Sonuç olarak; neşeli , kolay dost edinen, iyimser kızımızla , huysuz, kuşkucu , karamsar abimizin yolları çeşitli vesilelerle kesişmeye başlar falan.

Kolay okunan, okurken eğlendiğim bir kitap. Ama sabun köpüğü gibi biraz..Hani "Okudum, unuttum , sıradaki!" tarzı.Çitlemelik.
    Lisa Valdez´in Tutku´sunu sevmiştim. Sabır´dan hazzetmemiştim. Dört senedir bitiremediğine göre Primrose´den de umutlu değilim ama araya Rapunzel´i sıkıştırmış yazar abla . Onu okudum.
    "Bari masallardan elinizi bir çekseydiniz. " dedirtiyor biraz. Prens, krallıkları birleştirecek bir şeyin peşinde. Onu ararken Rapunzel´in kulesine geliyor. Tek derdi aslında golden chalice´yi bulmak. Bulamıyor gerçi ama hazır oradayken sabahlar olmasın madem diyorlar prensle ikisi.
    Sonrasında prens cadı dönmeden tüyüyor. Bekaretinin kokusunu alamayan cadı da Rapunzel´in saçlarını kesip kuleden sürüyor. Giderken de "Golden chalice sensin akıllım. " diye nanik yapıyor.
    Rapunzel´e ettiklerinden pişman olan prens ise onu almak için geri dönünce cadıyla karşılaşıyor ve kör oluyor. Sonra da hikayeyi Arabesk´e bağlıyoruz zaten.
    Bu da demek oluyor ki artık masallara da ++++ ibareleri koymaya başlıyoruz.

Vakt- i zamanında uyuyan güzelle ilgili bir spekülasyon yapılmıştı. Masal aslında gerçek bir olaydan uyarlanmış gibilerinden. Evli prens , kızı ormanda uyurken buluyor.Tecavüz ediyor.Onunla evlenebilmek için de karısını zehirleyip öldürüyor. Hayallerim yıkıldı yahu.

19. alkane

alkane Well-Known Member

Ziboşumun mesahından alıntı... (malum siteyle ilgili sorunlarım varda :help::kzgn::kzgn:)

Gölge Ateşi çıksın diye beklerken zaman dolduruyorum.Bu arada da şunları okudum:
    Sarah Maclean - Geçmişten Gelen Mutluluk
    İlk kitabı (İntikam Ateşi) çok beğendiğim için bu kitabı sabırsızlıkla beklemiştim.İlki kadar beğenmesem de bu da güzeldi.Sarah Maclean'in tarzı biraz Lisa Kleypas'i andırdı bana.Lisa'nın Gambler serisine benziyor bu seride.

Heather Snow - Tatlı Düşman
    Bu kitapta güzeldi.Ama yukarıdaki kitapla arka arkaya okuyunca noluyoooo yavv bütün yazarlar kadın karakterleri bilim insanı yapmış dedim.Siz benim gibi yapıp bu iki kitabı arka arkaya okumayın,olur mu :D

"Geçmişten Gelen Mutluluk" okundu ve bitti. Evet ilk kitap gibi çarpmasa da beğenerek okudum. Bence bu kitapları okumayan kalmasın. Ufkumuz genişliyor arkadaşlar, çarpık parmakların da çok çekici olduğunu, ve insanı baştan çıkardığını öğreniyoruz.:zuhaha:

Uyarı için sağol Ziboşum bende şimdi tam "Tatlı Düşmanı" okusam mı diyordum ? kalsın şimdi çok bilmiş ikinci bir hatun bünyemi sarsar.:p

20. fire

fire <b>Özel Kalem</b>

İyi haftalar nede olsa pazartesi başladı resmi olarak :D
    geçtiğimiz haftanın tekmilini vermek gerekirse :zuhaha:

http://www.kuflu.com/kitap-tanitim/117297-sarah-maclean-gecmisten-gelen-mutluluk.html

Hala histarical okumak eskisi kadar zevk vermese de bende okudum eksik kalmayayım değil mi :D İlk kitap daha güzel bu da okunuyor ama bilimsellik için insanın bu kadar fedakar olması çok eğlenceli :D şanslı bir zamandayız net var her şeyi öğreniyoruz

http://www.kuflu.com/kitap-tanitim/98501-zehir-ustasi-maria-v-synder.html
    ne tesadüfse bende okudum seriyi :zuhaha: Zor abilerin bir anda aşkım balım abiye dönüşmesi bana biraz batıyor,son kitapta Barrons ta sevgi kelebeğine dönüşürse bir yolunu bulup öldürürecem onu.Bizdeki gelişmenin engelin cı ci eki olduğunu düşünüyorum ,abla büyücü deyip geçmemiş büyü ustası demiş ,Sibel araştırmış diğer kitapları bulmuş oysa ben dördüncü kitap ismi olarak Kaporta Ustası ismini önermiştim :zuhaha: bizden ancak o çıkar

Jennifer L. Armentrout-Kış Güneşi
    Jennifer sever olarak yemeyip içeyip kitabı aldım :kzgn: yanlış bir kararmış Yıllardır arkadaş olan kızımız ve oğlumuz aslında birbirlerine aşıktır ama bir türlü dile getiremezler
    Sevişgen oğlumuzdan umuduna kesen sevişgen olmak isteyen kızımız ,kör talihin kör sillesi olarak (aslında değil her yıl gidiyorlarmış ama ilk kez kar yüzünden ikisi başbaşa mahsur kalıyorlar)bir dağ başında kar fırtınasının ortasında sevişgen oğlanla mahsur kalıyor,sonra gelsin eğitim süreci.
    Jennifer Saplantıda yeterince + lık kitaplar yazabileceğini ispatlayamadığını düşünüp bu kitapla ele güne göstermek istemiş,kendisine Fantastik türe dönmesini tavsiye etmek istiyorum

http://www.kuflu.com/kitap-tanitim/117555-julia-quinn-cennet-gibi.html
    Almış oldum bir kere ,oysa ben artık beni sinir etmeye başlayan bridgerton kardeşlerin son kitaplarını bile almamıştım Burada da var kendileri ucundan kıyısından olsa da. Ehh 18.yy ingilteresinde yaşayıp onlar tanımamak imkansız herhalde ,yalan yok bazı yerlerde güldüm kızların arasındaki diyaloglar komik ama gel gör ki kızımız ve oğlumuz arasındaki aşk için aynı şekilde düşünemiyorum .bunlarda yıllardır birbirlerini tanıyorlar ama bunlar farkında değiller ama son hızla fark ediyorlar aşık olduklarını

Şunu fark ettimki konusu sadece aşk olan romanlar için bir kalıp silsilesi var ve aşılamıyor ,işin kötüsü o kalıplar her yerde diziler filimler.Kadın yazarlar yüzünden mi yoksa bu tarz roman ve diğer şeylerin taliplisinin kadınlar olmasından dolayımı bilmiyorum ama bana batmaya başladı.Sert duygusuz erkeklerin sevgi böcükleri olarak hayatlarına devamı bana çok inandırıcı gelmiyor.

Bu Sayfayı Paylaş