Beyaz Dizi Sevenler Buraya

'Kitap tanıtım' forumunda clondike tarafından 3 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

1. nicksiz

nicksiz Active Member

neden beyaz dizi...?yazacaklarım yanlış anlaşılmasın. buradaki konu başlığını yermiyorum; aksine çok isabetli olmuş. tebrik ederim.zaten konuya gösterilen ilgi bunu kanıtlıyor. ben de bir şeyler katmak istiyorum.
    öncelikle;aşk romanları ve beyaz dizi severlerin , neden bu tür kitapları okuduklarını açıklamak zorunda kaldıklarını,bazen de utanılacak bir şeymiş gibi bu tip kitapları severek okuduklarını saklamak zorunda kaldıklarını anlayamıyorum.(tekrar belirteyim.sevgili Clondike ve tüm üyeler hepimiz bu guruba dahiliz. ben çevremizden bahsediyorum). üniversite mezunu iseniz ve çalışma ekibiniz ,civarınız bu insanlardan oluşuyorsa ne demek istediğimi anlarsınız.ben" çalıkuşu" adlı romanını ilkokul 4.sınıfta,Yaşar Kemal'in "İnce Memet'ini" 5.sınıfta, ardından orta okuldan itibaren dünya klasiklerini(tatillerde dayımın,eniştemin kitaplığını tarumar ederek) okuyan bir insanım.ilk Türk klasiği ki (çoğu kişinin,çok sıkıldım, bitiremedim dediği) Mehmet Rauf'un Eylül'ünü lise 2.sınıfta okudum.Yine lisede beyaz dizilerle tanıştım.bir sonrakinin çıkmasını sabırsızlıkla bekledim. o kitaplardaki hayatlar sihir gibi bir şeydi.belki ergenliğin tüm o karmaşasından uzaklaştıran büyülü bir dünya.tabi ki o ergen aklımla bile bunların gerçek olamayacağını biliyordum.düşünsenize erkekler hepsi miryarder, uçak,helikopter,ada sahibi(zavallı parasız erkeklerin bu dünyada hiç şansı olmadı),aşırı yakışıklı,hepsi kaslı,çoğu 1.90-1.95 m.civarında(ben 1.63 cm.boyumla 1.85'lik kardeşlerimin yanında kendimi cüce gibi hissederken, o kadınlara acıyorum doğrusu) doğa üstü varlıklar.Hepimiz gerçek dünyanın bu olmadığını biliyoruz.aradan geçen onca yıldan sonra tekrar bu sitede beyaz dizilerle karşılaşınca kaybettiğim ve özlediğim bir şeyi bulmuş gibi oldum.Bu kitapların pek çoğunda kurgu yok.bazıları çeviriden dolayı berbat. bazılarına bayılıyorum. demek istediğim; beyaz dizi okumak bir bağımlılık.gerçek olamayacağını biliriz ,ama o dünyada kendimizden bir şeyler bulmayı umut ederek okumayı bırakamayız. cinderella masalına aşık olmayan var mı?
    Demek istediğim;hepimiz o kitaplarda cinderella'nın modern versiyonunu okuduğumuzu biliyoruz.günlük sorunlardan,sıkıntılardan,çocuklarımızın,eşlerimizin dertlerinden ,hayat gailelerinden bir süre uzaklaşıyoruz.Hatta ben yorucu.gizemli bir romandan sonra terapi olsun diye beyaz dizi okuyorum.bunu çevremdeki herkese söylüyorum.doğru dürüst kitap okumamış ama aşk romanları okuyanları yeren insanlardan hiç hoşlanmıyorum.Adem'le Havva'nın cennetten kovulma sebebi biraz da bu değil midir.insanoğlunun yaradılışından beri aşk vardır ve her zaman hayatlarımızda önceliği almıştır.o halde bunu anlatan kitapları,filmleri küçümsemek neden entellik oluyor.ben bunları rahatlıkla dile getirince çok fazla okuduğunu bildiğim arkadaşlarımda "a ben de o tür kitapları çok seviyorum"diyor.boşuna inkar etmesinler.çok satanlar listeleri bunu ispatlıyor zaten.neyse başınızı şişirdim.neredeyse 30 yıl aradan sonra tekrar beyaz dizi okumamı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.emek veren herkesten Allah razı olsun .hakkınızı helal edin.çünkü bilgisayarda yapabileceklerim bunlarla sınırlı.ancak kitap indirmeyi ve mesaj göndermeyi becerebiliyorum.

2. gülay

gülay Well-Known Member

merhabalar...daha önce okuyup şimdi aklıma düşen ve yeniden okumak istediğim bir bd var...ve inanın kaç zamandır arıyorum ama bulamıyorum...sizlerin hafızalarınıza güvenerek bir de sizlere sormak istedim...çiftimiz evli,çocukları vardı galiba...adamın karısı kocasıyla aralarının daha iyi olmasını sağlamak için kocası ve sekreteri ile beraber iş gezisine çıkıyor...sekreter çok kötü ve aralarını bozmayı başarıyor...bu bd'nin hangisi olduğunu bilen arkadaşlardan yardım istiyorum...şimdiden teşekkür ederim...:saygilar::Lv::Lv::Lv:

3. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Emma Darcy - Yillarin Özlemi olabilir ..

Aha... Barbara Cartland. Hic sevmem... Bd okumaya ilk basladigim dönemde, elime yüklüce bir Cartland arsivi gecmisti;henüz bd tarzi cok kitabim olmadigindan, o arsivden cogu kitabi okumuslugum vardir. Bu yüzden, söyle dolu dolu "Sevmiyorummm!!" deme hakkini kendimde görüyorum:D Betty Neels´in donuk doktorlarini bile , Cartland´in ruhsuz düklerine tercih ederim. (Yani,Betty Neels diyorum; daha ne diyeyim?:D) Konusma tarzlari falan,yapay geliyor bana. Tabii baskilari eski, cevirileri abartili. Kizimiz, onu sevdigini söyleyen düke , ciglik atarak karsilik veriyor mesela.. Ilan-i ask ediyor adam yahu, cinayete tesebbüs etmiyor. Ne diye ciglik atiyorsun?
    Ama enteresan bir sey de söyleyeyim: Nadiren ama gercekten son derece nadiren, tuhaf bir sekilde iyi birkac kitabi da var. Mesela Flowers for the God of Love (Üzgünüm, Türkce ismini bilmiyorum)

4. gülay

gülay Well-Known Member

Emma Darcy - Yillarin Özlemi olabilir ..

çok teşekkür ederim anonim...:Lv::Lv::Lv:evet bu kitapmış...:D:D:D:Dhemen okumaya başlayacağım...iyi ki varsınız ve hafızanıza hayranım...:saygilar::saygilar::saygilar:

5. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Rica ederim gülay.. Keyifli yeniden okumalar o zaman :)

6. svmsong

svmsong Well-Known Member

Barbaranın biraz ağır işliyor ya yani evlilik öncesi 100 sayfa evlilik sonrası 10 sayfa gibi. Beni sıkan kısmı bu. Ama şimdiye kadar da çok fazla okumadım bu Kara panter hariç okuduklarımda iyiydi. Sıkılmadım sıkıldım ama bana hep Yeşilçam filmlerini hatırlattığından sanırım yine de bitirebildim :D Bu arada cidden çok güçlü hafızalarınız var. Darısı benim başıma :zuhaha:

H.D. Gordon- Son kurtarıcı: Güzel bir kitaptı. Evet başka kitaplarla benzerlik olsa da kendine özgü olan yerleri de vardı ki gayet güzel bir dünya yaratmış yazar. 4 kitaplık bir seri ve seri adı The Alexa Montgomery Saga. Ben buna tek kitap diye başladım sonra baktım karmaşık bir dünya artı 367 sayfa. Nasıl anlatacak heralde çok hızlı geçer diye düşünürken nette aramak geldi aklıma ve gördüm ki 4 kitapmış :D Konu internette mevcut anlatmayayım yorumuma gelirsem de: Evet diğer kitaplara benzer şeyler mevcuttu. Melez sözleşmelerinden tut Vampir Akademisine, Alacakaranlıktan tut bu kısma ne yazacağımı bulamadım :zuhaha: Ama sizi sıkmıyor ay ne benzerlik pöf dedirtmiyor aksine seviyorsunuz, okudukça ay Şu Dimitri de böyle yapmıştı. Seth ne acılar çektiydi yavrum benim(yavrum kelimesi tamamen çılgınca düşüncelerden dolayı söylenmiştir, anne şefkati barındırmamaktadır :Lv: ) Bunların yanında hikaye beni tamamen büyülemedi desem yalan olmaz. Hani ortada kaldım. Sanırım diğer kitaplarda kesin kararımı vereceğim :D Önerir miyim? Ayıpsınız, tabiî ki :D Buradaki esas adamımız İskoç bir vampir, gerisini hayal gücünüze bırakıyorum efendim :zuhaha:
    Maggie Stiefvater – Ürperti: Serinin şu sıralar ikinci kitabı mevcut. Ama önerim bitmesini bekleyin çünkü çok fena bir yerde bitiyor. Beklemek işkence. Bu yüzden bende ikinci kitabın yoğun merak duygusuna dayanamayarak son sayfalarına baktım ve 3. Kitabı beklemeye karar verdim. 3. Kitap geldiğinde son iki kitabı beraber okuyacağım. Konu sıradan kurtadam(nasıl sıradan oluyorsa :D bizim buralar hep kurtadam dolu, dolunayda durulmuyor buralarda :D :D ). Ama o kurtadamlık meselesini farklı işlemiş yazar. Hani öyle hayat boyu True Blood’daki Alcide gibi kalmıyorsun, zamanın gelince dönüşüm geçirmiyor ölene kadar kurt kalıyorsun. Ki bu durum olunca da artık bir kurt gibi hissediyorsun(gerçekten acıkınca kurt gibi acıkıyorsun :D), insani duyguların kalmıyor. Bu ve bunun gibi bir kaç ilginç ve farklı ayrıntı mevcut kurtadamlarla ilgili. Esas kız ve erkek arasındaki duygu akışını da güzel yansıtmış. Tek mantık dışı gelen konu(gerçi olaya bakınca tamamı mantık dışı ama neyse) şimdi bu insanlar tekrar insan hallerine döndüklerinde kurt halindeyken yaptıkları hiçbirşeyi hatırlamıyorlar. Tamamen vahşi içgüdüleri var. Ama gelin görün ki çocuk kurt ,kız da kurtlar tarafından atıştırmalık olarak yenirken tanışıyorlar. İlk karşılaşmaları bu ama sonrasında ikisi de birbirini unutmuyor. Bu biraz saçma geldi. Gerçi bu konuyu diğer kitaplarda daha ayrıntılı anlatabilir de. Göreceğiz… Öneririm bu arada :D
    Güneş Demirel - Şimdi Benimsin: Zamanında arka kapağını okumuştum ve sanırım bu forumda kısa özetini. İlgimi çekmişti aramış aramış ama bulamamıştım pdfsini. Şimdi buldum tabi 500 sayfalik kitap 280lere düşmüş pdfde sadece tek rakamlı sayıya sahip sayfalar var :zuhaha: Ama okudum. Garip duygular içindeyim. Öncelikle bir itirafta bulunayım. Sıla vardı töre dizisi onu izlerdim ben ya. Bu da nedense bana onu hatırlattı. İşte okumam ve çıldırmış gibi arama nedenim buydu herhalde. Her neyse olayı hem adamımızın hem kızımızın gözünden okuyoruz. Hele ki böyle bir kitap için en ideal anlatım şekli bence. Beğenmediğim sonuydu. Yani güzel, ayrıntılı anlatmış ikilinin hayatını ama nedense sonunda hızlı bir geçişi tercih etmiş yazar. Yani söylemeyeyim nasıl olduğunu sürpriz bozulmasın. Ama isterdim ki bunlar meselelerini hallettikten sonrasını da okuyayım. O mutlu anları yine bu ikilinin gözünden göreyim. Belki kızın davranışları sizi sıkabilir abartılı bulabilirsiniz ama unutmayalım olaylar gerçekleşirken kız 19unda. Ve bildiği hayatı tamamen değişti. Belki şu abartılı gelebilir. Adamın ailesinde kadınlar hariç herkesin esas kıza garezi var. Bilmiyorum bu durum biraz ütopik geldi ama tabi olabilirde böyle durum. Birde yazar kızı çok güzel ve aynı oranda masum olarak tarif etmiş. Masum kısmı dursaydı da keşke güzellik kısmını biraz daha gerçeğe yakın yapsaymış :D Hani adam iç güzellikten önce sanki dış güzelliğe tutuldu gibi geldi bana. Bunun dışında dediğim gibi Sıla dizisi hatta töre dizilerinden hoşlananlardansanız bir bakın derim :D Bu arada bir noktaya daha değinmemişim. Kızımızın başına evet bir ton olay geliyor ama yazar kızımızı bunlara tek başına göğüs gerdirmek yerine evlendirmeyi seçiyor. Keşke hemen evlendirmek yerine biraz olaylarla tek başına uğraşsaydı. Hani kadın olabilirim her şeyimi kaybetmiş olabilirim ama hala bu dünyada ve bu kavgada bende varım dedirtseydi esas kıza. Bunlar üzerine adamımız kıza aşık olsaydı daha bir iyi olurdu bence :D Rahatsız eden diğer nokta da buydu işte :D Ama anlattım rahatladım :D
    Jenifer Wilde - Aşkın Tatlı Çılgınlıkları: http://www.kuflu.com/e-kitap/13042-jennifer-wilde-askin-tatli-cilginliklari.html Hiç öyle isme bakıp da ay ne tatlı demeyin çünkü değil. Dram. İçimdeki Fırtınayı okuduysanız ve beğendiyseniz bunu da beğeneceksiniz diye düşünüyorum. Kurgu(ne kadar kurgu denirse çünkü gerçek hayatta da olabilecekler aslında kızın başına gelenler) iyi harmanlanmış. Çeviriden yana da sıkıntı yok, anlaşılır. Ama tabiî ki eksikler var. Yani anlamlandıramadığım noktalar var. Şimdi yazsam spoiler olacak şeyler :D Mesela kız bütün dünyaya karşıyken aşık olduğu adama karşı süt dökmüş kedi. Hani yaşanan acı anlardan sonrada, kırılan kalplerden sonrada, tek sebep adam olmasa da kötü etkenlerden biri olmasından dolayı ciddi acılar çekmiş olmasına rağmen. İçimdeki Fırtına'yı daha çok sevme nedenim Rowena nam-ı diğer kitabın güçlü kadın karakteri. Onunda başına bir ton olay gelmesine rağmen sevdiği adam karşısında ezik değil, hem onu hem kendini toplamasını biliyor. Konu mu dağıldı :zuhaha: Kitap kendini okutuyor, yani başladım bitireceğim mi bitiremeyeceğim mi diye endişe etmeyin bitiyor. Dediğim gibi birkaç nokta dışında bütüne baktığınızda kitaptaki olayların ilerleyişi iyi birde 168 sayfalık olmasına rağmen(yalnız her sayfa çifter onu diyeyim artı eski kitaptan koymuşlar ki en sevdiğim yandı tadından yenmedi. Ah birde eski kitap kokusunu şu pdfye koyabilseler :'( ) İçimdeki Fırtınayı okumadım diyorsanız onu da öneririm hem karşılaştırma yaparsınız sonrada burada dedikodu yaparız :D Bu arada kitaptan aklımda kalan tek şey İngiltere'den Amerika'ya gemi yolculuğu Çok acı ki burada yazılanların hepsi kesinkes gerçek bence, olacak şeyler. Bu konuyu araştırmak ve bir şeyler okumayı düşünüyorum. Ne olaki derseniz şöyle anlatayım: Gemide giderken sağlam kalmak istiyorsa kadınlar, birinin koruması altına giriyor. Esas kızımız gibi. Tabi bu durumun ne olduğunu da tahmin ederseniz karşılıklı memnuniyet kısaca. Gemide bir kız vardı bak adıda aklımda Martha, gemi tayfasından birinden hamile kalıyor bebeği istemiyor ama kadınları satacak adam kızı kapattırıyor intihar etmesin diye. Amerika'ya vardıklarında kız bitik durumda, aklını kaybetmiş oluyor. Bu ve bunun gibi durumlar. Bu kısımları okurken sağlam sinirler edinin. Benim gibi nadiren dram kitaplar okuyanlardansanız ihtiyacını olacak.:'(
    Maureen Child-Sensiz Olmaz: http://www.kuflu.com/e-kitap/68188-maureen-child-reasons-revenge-serisi-1-sensiz-olmaz.html Eğlenceli bir kitaptı. Olayları genelde kızımızın gözünden okuyoruz ama isabetli yerlerde adamımız açısından da okuduğumuz oluyor. Ve kızımız da öyle Leyla Leyla gezmiyor ortalıkta. Okunur bu :D
    Regan Forest- Kutudaki Kalp: http://www.kuflu.com/e-kitap/93134-regan-forest-kutudaki-kalp.html Günümüz İskoçya'sında geçen içinde gizem, aşk ve bol miktarda İskoç barındıran bir kitap :D Olay örgüsü iyi kurgulanmış, evet olayı çözerken sizi şaşırtıyor yani sağ gösterip soldan vuruyor. Mesela; tahmin ettim esas meseleyi ama bahsimi yanlış kişi üstüne koymuşum :D Eğer böyle polisiye tarzı daha doğrusu ortada bir olay olsun ve senin gibi okurken amatör Sherlock Holmesculuk oynayayım derseniz öneririm :D
    Rosemary Carter- Kırık Gönüller: http://www.kuflu.com/e-kitap/36234-rosemary-carter-kirik-gonuller.html He he he... Aradığım kitabı indirmişim meğer. Tabi ne zaman foruma gelsem çılgınlar gibi kitap indiriyorum haliyle ortalık karışıyor. Neyse efendim kitap gayet akıcı güzel ve genele baktığımızda da farklı bir kitaptı. Sürükleyiciydi, olayları birbirine bağlaması da iyiydi yazarın. Ama tek sorun kızımızdı. Başlarda sorun olmasa da sonlarda biraz sinir etti beni. Ama bitirmeme engel olmadı. Birde belki şöyle 3-4 çocuklu bir son olsaydı daha iyi olurdu :D
    Judith McWilliams- Kapıdaki Yabancı: http://www.kuflu.com/e-kitap/89569-judith-mcwilliams-kapidaki-yabanci.html Konu ve kişiler güzeldi. Her türden serpiştirilmişti. Çok eğlenceliydi. Türe baktığımızda sıradan konunun bir tık üstüydü. Sevdim mi sevdim, önerir miyim? Kesinlikle evet :D
    Chantelle Shaw- Aşk için: http://www.kuflu.com/e-kitap/121031-chantelle-shaw-ask-icin.html Konu güzeldi ama öyle ahım şahım değildi. Ben böyle içinde müzikte barındıran kitaplarda bir playlist olsun isterim.(Ne çok şey istiyorum :D ) Ha olmamasına rağmen kötü müydü hayır değildi Ama o kadar berbat bir çeviri mi desem imla hatası mı desem vardı ki. Beni aşırı derece rahatsız etti artı konuyu çok böldü. Şöyle ki (sanırım imla hatası çoktu ya) İki yıl önceyi anlatırken birden günümüze geçiyor. Sen okurken anlamıyorsun anca 3 cümleye filan geldiğinde farkına varıyorsun. Yani okurken kafanda olaylar şekillenmiyor sayfa atladıkça cümleler birbirini tamamladıkça farkına varıyorsun kurgunun. İmla o kadar berbattı örneğin "Nefret ediyorum senden" dedi Costantine. "Hayır asıl ben senden nefret ediyorum" dedi Costantine. Evet cümlelere göre Costantine bir kişilik karmaşası yaşıyor, hayali arkadaşıyla tartışıyor Costantine :zuhaha:
    Ann Cristy- Garip Bir Teklif: http://www.kuflu.com/e-kitap/15467-ann-cristy-garip-bir-teklif.html İsme kapılıp okudum. Evet bir olay oluyor ve onu şöyle eğlenceli harmanlasaymış yine olurmuş. Bunun yerine hanım kızımızın buhranları adlı bir konu bulmuş ama bulmakla kalmış. Hani adamla aralarında bir konuşma geçiyor bundan adamın sayko bir koca olduğunu düşünüyorsunuz ama alakası yok. Keşke alakası olsaymış. Yani bu konu üzerine gitseymiş. Önerir miyim? Hayır uzak durun bu kitaptan :D

7. gifted

gifted Active Member

Ya arkadaslarbir bd vardi. Adam hafiza kaybi gecirmisti. Kizla 5 yil once mi ne sirketi almak icin nikah kiymislar bir daha da gorusmemislerdi. Adam hafiza kaybi gecirince kadin karisi gorundugu icin ona haber vermislerdi. Kadinin bir kuafor salonu vardi. Kardesini okutuyordu. Adi da molly ya da holly idi. Acele bulun sunu nolur

8. özse

özse Well-Known Member

lynn graham ın paranın peşinde adlı bir kitabı var aradığınız kitap olduğunu düşünüyorum

9. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

Harlequin Türkiye tercüman eksikliği hissediyor galiba bu ay (Mart ayında) 3 tane eski kitabı yeniden yayınlıyor bunu bir kaç aydır yapıyor farkettiyseniz...

birde yine tercüman hataları var hala (yani babanın kardeşi olan hala) bir kitapta hâlâ yazılmış bu ne ya, bu kadar büyük hatalar olabilir mi özellikle Türkçemizi düzgün ve güzel kullanmamız-yazmamış uyarılırken büyük yayınevlerinin bunları yapması büyük bir ayıp bence...

10. svmsong

Kesinlikle katılıyorum Pl1 sana:) Hele ki bazen o kadar berbat çeviriyorlar ki güzelim konu heba oluyor, bazen de öyle imla hataları yapıyorlar ki konu yine mahvoluyor. Bu dönem okuduğum bir kitapta çoktu, çok da üzüldüm öyle hoş bir konuyu ... (devamını getiremeyeceğim)

Denise Grove Swank-Son Karşılaşma: Chosen serisinin son kitabı. En çok beğendiğim serilerdendir. İlk kitapta sağ gösterip sol vurmuş, tahminlerinizi yanlış çıkarmış ancak son kitapta tahminlerinizin doğruluğunu kanıtlamıştır:zuhaha: İnsanı ciddi derece ikilem arasında bırakan bir kitaptır. Kitap sonuna kadar güvenirsiniz bir karaktere kitabın sonunda sizi yanıltır, devam kitabında ise tekrar haklı olduğunuzu görürsünüz :zuhaha: Şimdiden kusura bakmayın diyeyim biraz güzelliğini ön plana çıkarayım derken hafiften spoiler vermiş olabilirim ;) Genel olarak seri çok güzeldi. Son kitap evet boşlukları dolduruyor istediğiniz acımasızlığı ya da sevgiyi içeriyordu. Ancak gelin görün ki sonu olmadı. En azından bir zaman atlaması olmalıydı ki karakterlerin gelecekteki hallerini görelim. Neden derseniz son biraz açık uçluydu ve bu durumu da yeni kitap çıkarmamak için zaman atlamasıyla kapatırdı. Açık uçlu durum karakterlerin değil yazarın notundan kaynaklıydı. Bildiğim kadarıyla yeni bir kitabı olmayacak bu serinin. Kötü bir son değil her şey yine açıklık kazandı ama bu kitabın sonu değildi bence :D Gerçi bu kadar sağ gösterip sol vuran kitap için belki ideal diyebilirsiniz, yorumlarınızı okumak isterim.İki kelime okuyun okutun.(Not: Şanslısınız seriye ara vermeden okuyacaksınız. Ben bayağıdır bekledim ve son kitabı okurken bazı karakterleri ve olayları tekrar hatırlamakta zorlandım. Okurken haa bu buymuş dedim :D )
    Sandra Brown-Acılar Dinecek: http://www.kuflu.com/e-kitap/16268-sandra-brown-acilar-dinecek.htmlKesinlikle okunacak bir kitaptı. Aşk, entrika, polisiye… Eğer siz de benim gibi Latin Amerika dizilerinden hoşlananlardansanız bu kitaptan da hoşlanacaksınız demektir. Konuyu formumuz ser verip sır vermemiş bir biçimde anlatmış ki böyle bir kitap için çok güzel bir konu özeti olmuş;) Okuyun okutun … Ne okuyan ne okutan pişman olacaktır diye düşünüyorum. Belki sadece kitaptan biraz rahatsız olabilirsiniz yazılar hafif silik gibiydi. Ama orada dabenim gibi 3.50 derece miyopsanız bu rahatsızlık devreye girer :zuhaha: Bu arada bu tarz kitaplar okuyup beğenen hatta beğenmedim ama sende bir bak diyeceğiniz kitaplar varsa önerilere açığım.
    Sherryl Woods - Aşk Bahçesi: http://www.kuflu.com/e-kitap/36481-sherryl-woods-ask-bahcesi.html Genel olarak fena değildi ama nedense ben kitabı süründürdüm okumadım. Beni çok içine alamadı hikaye. Aslında fena olmayan bir konu yakalamıştı yazar.Oturmayan yerlerde vardı, adam ve kızın kavgası, kısa süreli ayrılma sebebi falan filan. Yani demem o ki oldu da okuyacak bir şey bulamadınız şöyle açıp bakabilirsiniz buna :D
    Patricia Rosemoor - Özgürlüğün Bedeli : http://www.kuflu.com/e-kitap/36109-patricia-rosemoor-ozgurlugun-bedeli.html Heyecanlı, sürükleyici bir kitaptı. Öncelikle kitapta bir hain var ve ben yanlış tahmin ettim :zuhaha: Yani evet sağ gösterip sol vuran kitaplardan. Diğer artısı da esas adamımızın mükemmel olmaması. Yani düşünün Süper bir Rus var ve korkuyor. Yalnız şunu da diyeyim korktuğu şey yükseklik değil Rus istikbaratı :zuhaha: (yani korkulacak kadar var ama nebileyim Rus dedik mi dediğim dedik maço tipler vardır ya hani kitaplarda hep) Neyse polisiye tarzı bir şey okumak isteyenlerdenseniz bir bakın derim.
    Leah Ashton-Altüst Olan Yaşamlar: http://www.kuflu.com/e-kitap/120622-leah-ashton-altust-olan-yasamlar.html Eğer tek gece ve ardından gelen hamilelik konulu kitap isterseniz ilk tercihleriniz arasında olsun bu kitap. Ben sevdim, anlatımı gayet akıcıydı. Ha eksik yok muydu? Vardı üç beş bir şey… Mesela biraz daha espri olmalıydı, hani hep sırıtarak okumalıydım ki bu tarz kitaplara böyle bol esprili içerik gider bence. Sanırım böyle bir durum olmadığı için biraz yavan geçti. Ama kesinlikle eksi bir durum yaratmıyor bu, dediğim gibi akıcılığından dolayı seni kendine bağlıyor bir şekilde ;)
    Anne McAllister - Yıllar Sonra Yeniden:http://www.kuflu.com/e-kitap/19710-anne-mcallister-yillar-sonra-yeniden.html Hoş bir kitaptı. Sizi öyle alıp başka dünyaya götürmüyor ama okurken de sıkmıyor. Kitap bulamadığınızda tercihiniz olabilir.
    Robyn Donald - Karanlığın İçinden: http://www.kuflu.com/e-kitap/121104-robyn-donald-karanligin-icinden.html Bir konu ancak bu kadar berbat edilir bence. Hafıza kaybı ki en iyi işlenecek konulardan, hani bir ton kurgu çıkabilir. Burada da konuyu işleyiş, adamla kadın arasındaki o tezatlıklar güzeldi, kurgu iyiydi. Her zaman herkes mükemmel olacak diye bir kural yok. Bu kısmı da karakterlere iyi yansıtmıştı yazar. Ama burada olan ve bence ne kadar kurguda olsa(ki zaten hiçbir kitap tamamen kurgu olamaz fantastik kitaplarda bile bir gerçeklik payı vardır, şöyle ki hemen her yazar kitaplarına gerçek hayatta tanıdıkları birini kurguyla harmanlayıp koyuyor.) erkek ve kadın arasındaki düzeysiz ilişkiyi hiç beğenmedim. Yani saygı yok bir kere. Sevgi var ama gösteriş tarzı bir garip. Bazı saçma durumlar iki karakter arasında normal bir durummuş gibi gösterilmiş. Beni rahatsız etti. Okumama engel miydi ? Değildi Ama okurken de hiçbir noktasından hoşlanmadım. Sıkmadı ama adama ayrı kadına ayrı lanet ede ede okudum. Neden okudun dersenizde kızın hafıza kaybından önceki durumu merak ettiğim ve sonunu nasıl bağlayacağını görmek istediğim için okudum. Bu arada sonu bu gidişata gere fena değildi ama bu karaktersiz karakterler için daha tatlı bir son olmalıydı. Şöyle iki çocuk filan gibi :D
    Claudia Jameson - O'nun İçin: http://www.kuflu.com/e-kitap/17881-claudia-jameson-onun-icin.html Öncelikle şunu diyeyim sonra yorumuma geçeyim. Hayatımda okuduğum en berbat sondu. Yani bana göre resmen yarıda kesilmiş gibi bir sondu. Hani dizi izlersin de en heyecanlı yerde elektrikler gider hıh işte aynen öyle oluyor kitabı bitirince. Arada bazı kısımlar vardı yeni eve taşınma mesela çok uzatmış keşke oradan kırpıp sonu son gibi yapaymış :D Bunun dışında olayları kızımız açısından okuyoruz. Abimiz sır küpü çatlasa yeridir ama 1)çatlamıyor :zuhaha: 2) sondaki 3 sayfada abimizin neler yaşadığını yine abimizin anlatımıyla anlıyoruz. Bu kısmı sevdim böyle gizemli bir karakterin bakış açısını hiç yansıtmadığı için. Eğer sonu olmayan kitaplardan hoşlanmam derseniz bence bakmayın ama sonu yok ama olay ve karakterler çekti derseniz o zaman bir bakın derim;)
    Diana Palmer-Zor Sevda:http://www.kuflu.com/e-kitap/18407-diana-palmer-zor-sevda.html İsmine öyle uyan bir kitap değildi bence. Hani kavuşamayan aşıklar bekliyorsunuz, her sayfada gözünüz Leyla ile Mecnun arıyor ama nafile. Bu isim olayını bir kenara bırakırsak konu güzeldi. Oğlumuz soğuk nevale, kızımız hayat şartlarına uyum sağlarken bir tarafta ağabeyi diğer tarafta sayko eski sevgili… Konuyu iyi harmanlamıştı eksik bir şey yoktu sadece ağabeyinin askerken yaptığı işlerle ilgili belki biraz ayrıntı verilebilirdi. Çünkü çok üstü kapalıydı. Eğer bu seri bir kitapsa muhtemelen diğer kitaplarda anlatacak ağabeyi :D Önerir miyim? Öneririm zaten kısa aynı zamanda akıcı da kısa sürede bitirirsiniz :zuhaha:
    Emilie Richards - Annemiz Grevde : http://www.kuflu.com/e-kitap/80483-emilie-richards-annemiz-grevde.html Birkaç yıl evli kaldıktan sonra artık evlilik sıkıcı bir hal alırmış ya…(kitapların yalancısıyım ben öyle yazmışlar hep bende öyle dedim:zuhaha:) İşte bu kitap aslında onun üzerine kurulmuş. Tabi yanında çoluk çocuk, artı 9 yıl sonra yeniden hamile kalma üstüne üstlük ne çocukların ne de kocanın buna sevinmesi, köle gibi çalışıp taktir edilmeme ve sonunda her emekçinin hakkı olan grev :D Yanındayız Joanna :D Öneririm güzel bir kitaptı. Hatta ve hatta sıradan öneririm demiyorum şiddetle öneririm diyorum:zuhaha:
    Leanne Banks-Kıymetli Gelin- Soylu Aşıklar: http://www.kuflu.com/e-kitap/17351-leanne-banks-kiymetli-gelin-soylu-asiklar.html İki kitap bir arada, vuhuuuu:zuhaha: Gayet temiz ve güzel kitaplardı. İkisi de okunasıydı. İkincisi Soylu Aşıklarda biraz daha espri koysaydı tadından yenmezdi. Çünkü bazı yerler vardı ki esprisiz yavan kalmıştı. Ayrıca seri sanırım bu kitap çünkü bir konu açıklığa kavuşturulmadı. Eğer seri değilse de çok içerlerim, diyeyim :D Öneririm tabiki:Lv:
    Jessica Steel-Zorla Güzellik: http://www.kuflu.com/e-kitap/39364-jessica-steele-zorla-guzellik.html#post476794 Öncelikle kitap ismini okuyunca kadının zorla evlendiğini, adamın aşırı baskıcı bir tip olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz:zuhaha: Bende ilk öyle sandım hatta bu kitapta zorla evlilik olsaydı bence daha iyi olurdu. Ama şuan ki halide fena olmamış. Ama yine de böyle baskıcı bir tutumu okurken insan başka şeyler bekliyor. Bir kitap okumuştum adı bende saklı desem de yalan hatırlamıyorum arasam yıllar sürer bulamam malum forumda her konusunu beğendiğim kitabı indirdiğimden:zuhaha:Neyse olaya gelirsem oradaki adam da çok baskıcıydı ve okuduğum en sayko karakterdi :D Bu kısmı sanırım biraz yavan kaldı birde belki iki üç espri koysaydı yazar iyi olurdu :zuhaha:
    Winter Ames - Yıllar Sonra: http://www.kuflu.com/e-kitap/17978-winter-ames-yillar-sonra.html Çok güzel ilerlemişti lakin sonu… O nasıldı ya? Bildiğimiz hızlandırılmış gösterim sundu yazar. Az Yeşilçam, az pembe dizilerden üç beş bir şey. Sonu beni benden aldı hala kendimde değilim hızlı bir uçuştu :D
    Susan Napier-Karanlıktaki melek:http://www.kuflu.com/e-kitap/17943-susan-napier-karanliktaki-melek.html Bu kitabı çok beğendim hafıza kaybı artı doğru yolu bulmuş yanlış insan kitabın esas teması desem yalan olmaz herhalde. Kesinle öneririm olmamış diyeceğim yeri yok sadece belki sonunda yazar bizi daha mutlu etseydi dedim bir tek :D
    Betty Neels - Sessizliğin İçinden: http://www.kuflu.com/e-kitap/32920-betty-neels-sessizligin-icinden.html Güzel bir kitaptı. Eski konuşma tarzı çok tatlıydı yahu:)Zaten bu tür eski kitapları konularından çok sırf bu cümleleri okumak için okuyorum :D Konu da güzeldi ama tek beğenmediğim sonuydu. İnatla diyorum şöyle kitaplarda 3-4 çocuklu hallerini okumak istiyorum diye :D Kimsede böyle son yazmıyor arkadaş:kzgn::zuhaha:
    Charlotte Lamb-Aşk Çıkmazı: http://www.kuflu.com/e-kitap/36066-charlotte-lamb-ask-cikmazi.html Şu aralar okuduğum en iyi kitaplardandı. Konusuyla olsun, karakterleriyle olsun süperdi. Hatta en zor anda bile kadının değişmeyen güçlü karakteri, adamın çok zorlu bir karakter olması ama aşk karşısında boynunun kıldan ince olması… İyi yansıtmıştı. Sonu da iyiydi ama ben dediğim gibi bu tür kitaplarda 3-4 çocuklu hallerini okumak, o aile hayatına nasıl alıştıklarını okumak isterim. Ama istediğim gibi olmamasına rağmen fena değildi sonu :D Okuyun okutun…
    Diana Hamilton-O Kardeşim Ve ben: http://www.kuflu.com/e-kitap/15125-diana-hamilton-o-kardesim-ve-ben.html İsimle uyuşan bir kitap :D Sadece rahatsız olduğum nokta kızımızın ezik davranışlarıydı. Yani kitabın ismine uyuyor dedim ya, cidden uyuyor her olayı bacısına bağlıyor. Mesela tırnağım kırıldı tabi ablamın tırnakları kadar güçlü değil,o güzel, güçlü herkes onu seviyor. Adama hiç kızamadım örneğin her haltı yapalım tatlım ama evlenemeyiz demesine bile kızmadım :zuhaha: Nötrüm abimize karşı :D Öneri kısmına gelirse bu tip kitaplardan hoşlanırsanız okuyun ama yoksa hiç bulaşmayın :D
    Penny Jordan-Oğlum İçin:http://www.kuflu.com/e-kitap/15309-charlotte-lamb-kara-gozlum-penny-jordan-oglum-icin.html Cidden güzeldi. Giriş gelişme sonuç hersi de güzeldi. Belki adamın bakış açısından da okusaydık diyebilirsiniz başta bende dedim ama sonunada iyi bağlamış hani merak uyandırmış anlatmayarak bir nevi. Çok da yerindeydi. Artı hiç havada kalan bir konuda olmadı :D Öneririm.
    Charlotte Lamb-Kara Gözlüm: http://www.kuflu.com/e-kitap/15309-charlotte-lamb-kara-gozlum-penny-jordan-oglum-icin.htmlBelki garipseyeceğim yıllar sonra okuduğumda bu yorumu ama beğendim ya bu kitabı. Hani tipik yanlış anlamalar filan ama güzel işlenmiş. Belki bir iki nokta vardı oturmayan mesela kadının aşırı güzel adamın aşırı yakışıklı oluşu… Ne bileyim bu tür betimlemeler bana ütopik geliyor yani tamam aşırı güzeller mevcut ama bu tipler de gidip de bir bankada çalışmak yerine tv ekranlarında olurlar :D Diğer rahatsız olduğum nokta da kadının hamilelik halleriydi. Daha ayrıntılı olsun isterdim özellikle Charles ile hallerini :D Bu arada bu Charles ile dostluk ilişkisi sanırım beni asıl bağlayan nokta :D
    Leigh Michaels - Çifte Bela:http://www.kuflu.com/e-kitap/21000-leigh-michaels-cifte-bela.html Çok eğlenceliydi ama tek eksik adamın da bakış açısının olmamasıydı bence. Çünkü kadınla ilişkisi olmasa da ikizlerle ilişkisini adamın gözünden okumak isterdim. Çünkü komik ve ilginç anlar yaşıyorlar. Bu öyle çok mu bozuyor kitap gidişatını derseniz hayır kadının bakış açısında okumak da yeterince akıcı olmuş. Eğlence arayanlardansanız öneririm :D
    Jennifer Faye- Geçmişten İzler: http://www.kuflu.com/e-kitap/121628-jennifer-faye-gecmisten-izler.html Çok büyük umutlarla başladım ama umutlarımı suya düşürdü. Bunun da tek nedeni çevirisiydi. O kadar karışıktı ki çeviri konuşmayı kimin yaptığını, kimin kime kızdığını, kimin niye kızdığını anlamadım. Her iki karakterin bakış açısı birbirine girmişti, karman çormandı. Çok yordu beni okurken. Konusu hoş bir kitaptı gerçi ilerleme kısmını ben farklı düşünmüştüm ama mevcut ilerleme de fena değildi tabi anlatılmak istenen güzel çevrilseydi :füü:
    Sydney Landon-Her Yerde Sen: Eğlenceli bir kitaptı hatta birkaç yerde baya güldüm. Ayrıca çok iyi espriler de mevcuttu. Öncesinde okuduğum kitaba göre o kadar net ve anlaşılırdı ki. Hani beğenmediğim ne derseniz yoktu her şey güzeldi sadece bu aydınlama yaşıyorlar ya işte o kısmı ben kızın kaza geçirmesiyle olmasını isterdim sanırım :D Çok trajedeyi seven biri miyim neyim :zuhaha: Öneririm bu arada :D

11. kitapkurt

kitapkurt Active Member

Pl1 yorumuma bakarsan görürsün zaten anlaşmalı nişanlı değil sorun onun ikinci kitabı rowena ve quınnın kitabı her secret baby kitabının çevirisi var mı diye sordum onu arıyorum ben :help:

12. kitapkurt

kitapkurt Active Member

:help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help::help:

adam doktor kızda hayatın zorluklarını ancak filmlerde görmüş sonra güney afrikaya gönüllü olarak gitmek istiyor. kız patronun kızı birde adam elbette onunla uğraşmak istemiyor. bu kitabı bilen varsa lütfen adını söyleyebilir mi valla çıldırcam

:help::help::help::help::help::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn:

13. kitapkurt

kitapkurt Active Member

too lateee :( garip bir teklifi okudum ve bende adamdan bir şey bekledim hep ama aşırı sahiplenme dışında bir kusuru yoktu sanırım

14. kitapkurt

kitapkurt Active Member

banada bir yardım eli uzatır mısınız? adam doktor kadında patronun kızı hayat hakkında bildikleri filmlerden falan sonra güney afrikaya gönüllü gidiyor eh haliyle doktorda başına patronun kızını istemiyor :) :eek:ff: :eek:ff: :help: umarım biliyorsunuzdur

15. Calista

Calista Well-Known Member

Tekrar yazmak zorunda kalıyorum :)
    Kızımızın kızkardeşi patronunun şirketinde hırsızlık yapıyor kızımız da şirkete gidip adamla anlaşma yapıyor anlaşmanın ne oldugu malum oğlanın annesi mutlu olsun diye anne kanser miydi neydi öyle bir şey anneyle e tanışıyorlar iyi anlaşıyorlar ama adamla ayrılıyorlar anne oyunla ikisini bir araya getiriyor kız adamın evine gittiğinde eski sevgiliyi görünce umudunu kesip evine dönüyor adam gecenin bir yarısı yagmurda ıslanarak kızın yanına geliyor mutlu son ( amma da ayrıntılı yazmışım ) Umarım hatırlayan olur

16. özse

özse Well-Known Member

eskilerden mi yenilerden mi acaba. düşünüyorum ama hatırlayamadım parayı çalan kız kardeş miydi

17. Calista

yenilerdendi birkaç senelik kızkardeşi erkek arkadaşıyla hesaplarla oynuyordu ama sonra kız bir yerlerde barmenlik falan yapıp yaptıklarına pişman oluyordu
    kızın adının baş harfi nedense :) v diye aklımda kalmış

18. Calista

Buldum sonunda High Life serisinden CATHY WILLIAMS ASLA HAYIR DEME 2014
    Gene de teşekkürler

19. kitapkurt

kitapkurt Active Member

bende buldum ve ah ben varya harlequın okumaktan her okuduğum harlequın sanıyorum artık :kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn::kzgn:

:eek:ff::eek:ff::eek:ff::eek:ff::eek:ff: romanmış :füü::füü::füü::füü::füü::füü:

adı kathryn freeman zıt kutuplar harlequın tarzı sanırım konu tanıdık çünkü :füü::füü::füü::füü:

bu manyaklığımla kafasını şişirdiğim ve etiket yaptığım herkese kocaman sevgiler ve özürler bunlar hep çok kitap okumaktan :zuhaha::zuhaha::zuhaha: :zuhaha: :gül::gül::gül::gül: sak::sak sak::sak sak::sak: :bye::cool::cool::p:p:p:$:$:$:$:saygilar::saygilar::saygilar::saygilar::saygilar::Frnds::Frnds:

20. svmsong

bende de çok oluyor bu yahu konu, karakter karştırmaları:zuhaha: Evet bende bir kitap arıyorum aslında indirdim okudum ama bir kere daha bakmak istiyorum lakin kitabı bulamadım. Adını hatırlamıyorum ama konusunu yazacağım bir el atın bulalım kaç gündür kafayı yemiş gibi arıyorum bilgisayarda konularını okuyarak ama yok. Format atıldıydı heralde gitti :kzgn::'(
    Konusu: Esas adam yan karakter kadınla beraberdir. Yalnız kadın patronunun karısıdır ve patron da ciddi hastadır. Sonra kadının aklına süper bir fikir gelir mıymıy, kendi işlerini gördürdüğü, köyde yaşayan ve ciddi miktarda paraya ihtiyacı olan arkadaşını bu sevgilisiyle baş göz etmektir. Kız kabul eder zaten başka şansı yok adam da efendi işinde gücünde. Bunlar arkadaş olurlar zamanla hatta adam aşık olur ama o ara unuttur sevgilisini ama tam bu sıra patron ölür. Cenaze günüydü zannımca çalışma odasında kocasıyla bu patronun karısı olan arkadaşını öpüşürken görür ve şirret kadın hemen anlatır böyle plan yaptık filan der. Ama adam kadının peşini bırakmaz şimdi bırakamazsın bizi işte boşanırsan herkes ne der zaman ver bana der. Kız da tamam der. Sonunda adam işten ayrılır lanet kadın kala kalır bir başına bizimkiler için de mutlu son.(Bu arada kadının planı adamla kocası ölünce rahat etmek ve işlerini onun yürütmesini ister mirasa sahip mıymıy kuzeni ekarte eder böylece.) Sanırım ölen kocanın adı Charles tı. Adam böyle iri yarı, boylu poslu kızımız da narin çıtı pıtıydı:)Hatta evlenmeden kızı abisiyle görüyor vay be filan diyordu adam :D Ne uzun yazmışım:zuhaha:
    Not: Kitabı bulanın her dileği gerçek olsun amin :Lv:

Bu Sayfayı Paylaş