Firinda Sebzeli Pirzola Hazirlama Süresi : 20 dk Pisirme Süresi : 60 dk Malzemeler 2 kg bütün kuzu pirzola 300 gr arpacik sogan 10 dis sarimsak 200 gr sapli kiraz domates 6 patates Yarim su bardagi sarap (istege bagli) 1 su bardagi sicak su 1 dal taze biberiye 4 çorba kasigi zeytinyagi Tuz Karabiber Hazirlanisi * Iki parça kuzu pirzolayi bir tepsiye karsilikli yerlestirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir biçagin ucu ile özenle temizleyip kemikleri karsilikli olarak birbirine geçirin. Kemiklerin uç kisimlarini pisme esnasinda yanmamasi için alüminyum folyo ile sarin. Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kismin üzerine biberiye dallarini yerlestirin. Etleri pisme esnasinda açilmamasi için iple sarin. * Eti yaglanmis firin tepsisine yerlestirip üzerine zeytinyagini gezdirin. Tuz ve karabiber serpin. * Sogan ve sarimsaklari soyun. Patatesleri soyup parizyen kasikla top seklinde kesin. Sogan ve patatesleri etin etrafina yerlestirin. Sarap ve sicak suyu ekleyin. Önceden isitilmis 200 dereceye ayarli firinda 50 dakika pisirin. Pisme esnasinda *** *** sosu kasikla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pisirin. * Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabagina alin. Kemiklerin ucundaki folyoyu çikarin ve servis yapin. Afiyet Olsun..