Hangi Irk Köpek Almalıyım

'Hobiler' forumunda sha. tarafından 6 Oca 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]



    Standart Hangi Irk Köpek Almalıyım

    Hayatımıza bizim isteğimiz ile girecek olan dostlarımızı sahiplenirken, ileri ki dönemlerde ciddi problemler yaşamamamız için mutlak uymamız gereken kurallar ve ırk seçiminde almayı düşündüğümüz yavru köpeğin tabii tutulması gereken testler vardır.
    UYMAMIZ GEREKEN KURALLAR :

    1. Hangi Irk? : Bu konu hiçte hafife alınmayacak kadar çok önemlidir. Hangi ırkı alacağımızı, kendi kişilik yapımız ve aile yapımızla uyumluluğu son derece iyi etüd edilerek karar verilmelidir. “101 DALMACYALI” filminden dolayı ülkemizde, bu ırka karşı yüksek bir sempati oluşmuş, yüksek rakamlar ödenerek satılan bu ırk,ırk özellikleri araştırılmadan alındığı için kişisel ve aile yapımıza uymadığından dolayı sokaklara insafsızca terk edilmişlerdir. Günümüzde bu sorularımızın cevaplarını rahatlıkla bulabileceğimiz internet siteleri bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için “Köpek ırkları ve özellikleri” bölümüne bakabilirsiniz…
    2. Köpeğin Yaşı : Genelde hepimiz haklı olarak sahiplenmeyi düşündüğümüz köpeğin yavru olmasını arzularız. Tabii ki de haklıyız. 7-8 haftalıkken alınmış bir yavru, bizim istediğimiz kriterlerde karakter yapılanmasına çok rahatlıkla cevap verir. Ama şu konuda göz ardı edilmemelidir ki, iyi eğitim almış bir yetişkin köpekte ihtiyaçlarımız doğrultusunda alınabilir.
    3. Köpeğin Cinsiyeti : Bu konu ne zaman gündeme gelse çoğunlukla, yavru köpeğin erkek olması kararı hemen verilir. Cinsiyet seçiminde ön yargılı davranmadan, köpeğin cinsiyete bağlı davranış özelliklerini göz ardı etmeden karar vermeliyiz.

    YAVRU KÖPEĞİN TABİİ TUTULMASI GEREKEN TESTLER :
    Köpeğimizin fiziki ve huy özellikleri bakımından ileri ki dönemlerde üzücü olaylar yaşamamak için tabii tutmamız gereken testler vardır…Her ne kadar bu testler köpeğin ilerleyen yaşlarında sosyal veya anti sosyal karakterini de belirleyebileceği gibi ilk etapta fiziki hatalarının olup olmadığını görmemiz gerekir. Bu testlerdeki hedefimiz yavru köpeğin kör veya sağır olup olmadıklarını anlamamız için hazırlanmış basit tekniklerdir.
    Görme : Yavru köpeğe rahatlıkla fark edebileceği büyüklükte, üzerinde özellikle ana renklerin hakim olduğu (bir bez parçası olabilir) cismi, köpeğin göz hizasında sağa sola doğru sallayarak gözle takip yapıp yapmadığını gözleyerek, köpeğin görsel bir probleminin olup olmadığını anlayabiliriz…
    İşitme : Köpeğin ilk etapta görmeyeceği bir cismi, (bir metal parçası olabilir…) sert bir zemine bırakarak çıkardığı sese karşı yavru köpeğin vereceği fiziki tepkiyi takip ederek sağır olup olmadığını çok basitçe anlayabiliriz…

    Yavru köpek veya yetişkin köpek almadan önce bir veteriner hekime, köpek çiftliğine ve köpek eğitimcisine danışmalısınız. Köpeğinizi aldıktan sonra uzman bir veteriner hekime ilk sağlık konrollerini yaptırmayı ve daha sonra ilgili belediye kurumlarına kayıt yaptırmayı lütfen köpeğinizin, ailenizin ve toplumun sağlığı için ihmal etmeyin.
    Dikkat, bu aynı zamanda yasal sorumluluktur! Köpek sahibi sorumluluklarını bilir ve uygular.
     

Bu Sayfayı Paylaş