Kitaplardan Alıntı Cümleler ..

'Şiirler ve Güzel Sözler' forumunda SeaBoy` tarafından 21 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. zipper

zipper quae nocent docent

''Benim bildiğim nesnelerin insana dokunmaması gerekir. Çünkü canlı değillerdir. Aralarında yaşar, onları kullanır, sonra yerlerine koyarız. Onlar sadece yararlıdır. Oysa bana dokunuyorlar... Geçen gece deniz kıyısında, çakıl taşını elime aldığım zaman ne duyduğumu şimdi daha iyi anlıyorum. İçim bayılır gibi olmuştu. Bu duygunun çakıl taşından geldiğinden kuşkum yok... ellerde duyulan bir çeşit bulantı bu.''

''Bir şey sona ermek için başlamıştır. Serüven uzamaya gelmez, ona anlam veren ölümüdür yalnız.Her an, ardından geleni getirmek için ortaya çıkar.''

''Dünya her gün aynı yüzle ortaya çıkıyorsa bunun nedeni tembelliktir sanırım.''

Jean Paul Sartre / Bulantı

2. zipper

''Farklı olduğunuzda, bazen sizi olduğunuz gibi kabul eden milyonlarca insanı görmezsiniz. Tek fark ettiğiniz, bunu yapmayan kişidir...''

"Cennet bir yer değildir"
    "Haritada koordinatları olan bir yer demedim ki..."
    "Havada olsaydı kuşlar senden daha önce giderdi, suyun altında olsa o zaman da balıklar."
    "Öyleyse nerde?" diye sordum.
    "Senin içinde," dedi Shay, "ve de dışında."

Jodi Picoult / Taş Kağıt Makas

3. zipper

''Sahip olacağım her şey bir gün kaybedeceğim şeylerden sadece biri.''

''Dünyayı parçalara böldük, ama parçaları ne yapacağımızı bilemiyoruz.''

''Zayıfmış gibi yaparak güç kazanırsınız. Kendinizi güçsüz göstererek diğer insanların kendilerini güçlü hissetmelerini sağlayabilirsiniz. İnsanların sizi kurtarmalarına izin vererek siz onları kurtarırsınız.''

''Unutamadığın kişi her zaman senden uzakta olandır.''

Chuck Palahniuk / Tıkanma

4. zipper

''SENİ SEVİYORUM diyebilmek...
    En çok sevdiğin insana en az seni seviyorum diyenlerden misin acaba?
    Annesine, karısına seni seviyorum diyemeyenler ailesi...
    Nazı en çok geçtiği için çok üzdüğü, en az sevgisini gösterdiği sevdikleri olur bazen insanın.
    Ben çok geç öğrendim aslında,gerçekten seni seven insanların tek istediği şeyin, senin sevgini görmek olduğunu!!!''

Aret Vartanya / Sen ve Ben

5. zipper

“Düşünmek, muammâları çözmek, karanlıkları aydınlatmak... Düşünmek savaşmaktır. Bir nesil uğruna, bir millet uğruna, bir medeniyet uğruna savaşmak. Mukaddeslerin emrinde olmayan her düşünce, şuursuz bir debeleniş, fikrî bir istimnâ...”

''Ağaç köküyle yaşar, insan da öyle…Bizse maziden koptuk, istikbale bağlanamadık. Türkiye bütün kütüphaneleri yakılan, bütün mazisi imha edilen, 600 yılı cerrahi bir ameliyatla içtimaî uzviyetinden koparılıp atılan bedbaht bir ülke. Oysa milletin ana vasfı devamlılık... Türk milleti... Hangi millet? Bu millet 10 senede bir değişen hafızasız nesiller amalgamı... ''

Cemil Meriç / Mağaradakiler

6. zipper

''valizimi hazırlamama yardım et..
    kelimeleri sol tarafa koy..
    söylenmemiş olanları, yürünmemiş yolların yanına..
    kollarını mavi gömleğimin boynuna..
    ayrı ayrı koy,
    güneşli günlerle karlı günleri karıştırma...''

A. Ali Ural / Körün Parmak Uçları

7. zipper

''Geçmiş şeylerin izleri beni neden üzüyor, bunlar sevinçli bir şeyin izleri olsalar bile?''

''Hayal kırıklığının kötü olduğu söylenir. Düşüncesizce varılmış bir önyargı. Hayal kırıklığı yoluyla değilse hangi yolla keşfedebiliriz neler beklemiş, neler ummuş olduğumuzu? Bu keşifte değilse nerede yatar insanın kendini tanıması? Hayal kırıklığı olmazsa kendisi hakkında aydınlığa kavuşur mu?''

''Dua eden insanları seviyorum. Onlara bakmaya ihtiyaç duyuyorum. Yüzeyselliğin ve düşüncesizliğin tehlikeli zehrine karşı ihtiyacım var bu bakışa.''

''İnsanın kendisini tam anlamıyla kavrayabilmesinin en iyi yolunun bir başkasını tanımayı ve anlamayı öğrenmek olması mümkün müydü? Hayatı bambaşka bir çizgi izlemiş, bambaşka bir mantığa sahip olmuş birini? Bir başka hayata duyulan merak, insanın kendi zamanının tükenmekte olduğunun bilincinde olmasına nasıl uyardı?''

Pascal Mercier / Lizbon’a Gece Treni

8. zipper

''Yaşama anlam katan tek şey Allah’ın var olduğu gerçeğidir. Bize anlam katan da başka bir şey değildir.
    Şimdi tutunmak zamanı hayata, tırnaklarımızı hayata geçirmek zamanı.
    Yüzünü yere indirme, senin utancın değil yaşadıkların. Yarım kalan tüm hesapların ödeneceğine dair inancını diri tut.
    Allah seni annenden ve babandan daha çok sever.''

Tarık Tufan / Kekeme Çocuklar Korosu

9. zipper

''Sokakta, her biri bir köşede titreşen kedilerin ve köpeklerin yalnızlığı içime dokundu.
    Hayvanların yalnızlığı içime dokununca salak dedim kendime.
    Bu onların doğası, sen kendine bak.İnsanınkine kader diyoruz ama.”

Ayfer Tunç / Suzan Defter

10. zipper

''Hadiseler kendiliğinden unutulmaz. Onları unutturan, tesirlerini hafifleten varsa kabahatlerini hafifleten daima öbür hadiselerdir.”

Ahmet Hamdi Tanpınar / Saatleri Ayarlama Enstitüsü.

11. zipper

''İnsanların birbirlerini kolayca ve çabucak yargıladığı, kimsenin kimseye ayıracak vaktinin olmadığı, gözlerin sadece bayram etmek için baktığı, dünyanın bir “körler ülkesi”ne dönüştüğü, acının ve sevginin pazarlandığı zamanlarda yaşadığını fark etmek, hangi yaşta olursa olsun, yaşlanmaya başlamaktır.”

Buket Uzuner / Su

12. zipper

''Bazen rotamızı şaşırdığımızda, denge merkezimiz şaştığında ve her şey elinden kayıp uçtuğunda huzur verebilecek bir şeye tutunmaya çalışır insan...''

Jamal Mahjoub / Kayip Enlemler

13. zipper

''Başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım: mürekkeple yazmışlar! Oysa, Ben kurşun kalem silgisiydim... Azaldığımla kaldım.''

Oğuz Atay / Tutunamayanlar

14. zipper

''İnsanın oturduğu toprakların altında ölüleri yoksa, o adam o toprağın insanı değildir.''

Gabriel Garcia MARQUEZ / Yüzyıllık Yalnızlık

15. zipper

''Hep aynı güçle özledim
    Özlemeyi hep iyi bildim
    Kavuşmakta ise hep acemiyim..''

Ahmet Altan / İçimizde Bir Yer

16. zipper

''Bundan sonra şu gerçeği unutmayın:
    Tek önemli vakit vardır, içinde bulunduğunuz an. O an en önemli vakittir, çünkü sadece o zaman elimizden bir şey gelebilir. En önemli kişi, kiminle beraberseniz odur, zira hiç kimse bir başkasıyla bir daha görüşüp görüşmeyeceğini bilemez; ve en önemli iş iyilik yapmaktır, çünkü insanın bu dünyaya gönderilmesinin tek sebebi budur.''

Charles Baudelaire / İnsan Ne İle Yaşar

17. zipper

''Güneşin, denizlerin, rüzgarların enerjisinden yararlanabiliriz. Ancak, insanoğlunun sevginin enerjisinden yararlanmayı öğrendiği gün, ateşin keşfedildiği gün kadar önemli olacak.''

Paulo Coelho / Zâhir

18. zipper

''Unutmak bir mezar kazmak, unutulması gerekenleri oraya gömmek ve üstüne işaret koymamaktır.''

İnci Aral / Unutmak

19. zipper

''Duygularımı seninle bölüşebilmeyi ne kadar isterdim, eğer biraz cesaret verebilseydin bana. Hayatımda hem var hem yoksun. Bu öyle dayanılmaz bir ikilem ki..''

İnci Aral / Hiçbir Aşk Hiçbir Ölüm

20. zipper

''Sen ve ben yazgılıydık sevdalanmaya
    Nice erkek nice kadın arasında..''

Pablo NERUDA / Yüz Aşk Sonesi

Bu Sayfayı Paylaş