Kitaplardan Alıntı Cümleler ..

'Şiirler ve Güzel Sözler' forumunda SeaBoy` tarafından 21 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. zipper

zipper quae nocent docent

‎"Terkedeceğin gölgelerde ve seni terkedecek gölgelerde oyalanma..
    Bir tekbir ile dünyayı arkana at.
    Elinin tersiyle geride bırak gündelik sevdaları...
    “Oynamıyorum!” de.
    Seni herkesle ve her şeyle buluşturacak Rabbinin sılasına yönel.

Yol açık,

yola çık..."

Senai Demirci

2. Mim

Mim New Member

'İnsan ümitli olduğu herşeye köle, ümit kestiği herşeyden hürdür.'

Katre-i Matem/İskender Pala

3. zipper

‎"ben araftan ileri geçemedim...
    geçemem de artık...
    unutma ki biraz da seni taşıdığım için dizlerimin dermanı kesildi.
    -bu bir şikayet değil...
    nerelerden geçtik bilemezsin.....!..."

/cemil meriç/

4. Mim

Mim New Member

'Âşık düşerken kuyuya, yoktur işinde alengir
    Merdivensiz çıkartır Yâr, kopsa bile âdi zincir!'

Neslihan Nur Türk/Dert Bende Ne Gezer Beyim

5. Mim

Mim New Member

Titanic için;
    'Ayyûkâ çıkan kibir Rabbu'l Âlemîn'in müdahalesiyle denize gömüldü...'

Ebuzer/Hakan Albayrak

6. LITTLE

LITTLE Well-Known Member

"Tıpkı sessizliği dinleyen Eflatun gibi, kahin de sustu. Belki de susmak, gerçeği anlatmanın tek yoluydu."

İhsan Oktay Anar-Suskunlar

7. zipper

Noel ve Yılbaşı üzerimize doğru geliyor yine. O mide bulandırıcı ikili. Televizyon mağaralarından çıkan bütün o kalabalık. Aile toplantıları. Hiçlik, sahte sarhoşlar, sahte gülümsemeler, sahte insanlar. Bir şekilde atlatırız umarım, bir kez daha..

| Charles Bukowski

8. LITTLE

LITTLE Well-Known Member

...çünkü aslında karmaşık olmayan kadın yoktur. Kadınlar ikiye ayrılır, derdi. Bariz biçimde karmaşık olanlar ve karmaşık olduğu ilk bakışta anlaşılmayanlar.

Elif Şafak-İskender

9. zipper

ne doğru bir tesbit:)

10. Mim

Mim New Member

'Zamanın kaybolduğunu bilenler, en çok acı çekenlerdir.'

'Akıl atını çatlatarak öldürenlere deli, akıl atı çatlamak üzereyken dizginleri aşkın eline verenlere meczup dersem kınar mı beni sözlükler. Kınasınlar. Ben de onları kınıyorum. Kınamakla kalmıyor, sözlüklerden kaçıp deliler gibi koşturan kelimelerin arkasından gülümsüyorum.'

A.Ali Ural/Ejderha Ve Kelebek

11. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Bir kere taviz verildi mi, asla çiğnenmemesi gereken unsurlar bir kere gözden çıkarıldı mı, kalbin aynası bir yerinden çizildi mi, kefareti büyük oluyor.

Mustafa Kutlu | Ya Tahammül Ya Sefer

12. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Doğrular, her zaman insanların ayaklarını açıkta bırakan bir battaniye gibidir. Yayarsın, çekiştirirsin, ama hiçbirimizi tamamen örtemez. Tekmelersin, yerden yere vurursun, ama yetmez. Ağlayarak doğduğumuz andan itibaren, öleceğimiz ana kadar, ağlarken, bağırırken ve çığlık atarken yalnızca başımızı örter.

Dead Poets Society | Ölü Ozanlar Derneği

13. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

İnsanoğlu bir gün; virgülü kaybetti: söyledikleri birbirine karıştı. Noktayı kaybetti: düşünceleri uzayıp gitti, ayıramadı onları. Ünlem işaretini kaybetti bir günde: sevincini, öfkesini, bütün duygularını kaybetti. Soru işaretini kaybetti bir başka gün: soru sormayı unuttu. Her şeyi olduğu gibi kabul eder oldu. İki noktayı kaybetti bir başka gün: hiçbir açıklama yapamadı. Hayatının sonuna geldiğinde, elinde sadece tırnak işareti kalmıştı. içinde de başkalarının düşünceleri vardı yalnızca.

Alex Kanevsky | İnsanoğlu

14. LITTLE

LITTLE Well-Known Member

"...Sevda budur. Utanmadır belki de. Belki de sevda adını bile bizim koyduğumuz bu güzelin o iki satır sözüdür. Kaybolan çocuğudur Âdem peygamberin. Musa'nın asasından kırılan parça belki de. ... Sevda haddini bilmektir her şeyin. Sevda başlı başına bir haddir. Sevda bakmakla güzelleşen, konuşmakla zenginleşen ama dokununca bozulandır. Sevda ardır. Sevda örtüsüdür başında anamın. Babamın şakaklarındaki beyazdır.

Can çekişen bir sevda var şimdi yaşadığımız çağda. Hatta ölmüş asırlar önce Fuzuli ile. ... Bir yerlerde kayıp. Nerede kimse bilmiyor. Öldüyse bile cesedi yok. Bir kalıntısı bile gelmemiş mi bu güne? Yok mudur bir sevda bakiyesi toprağın altında. Allah aşkına bir kez "Âh min'el aşk" diyecek yok mudur şimdi?"

Fatih Duman / Düş Yanığı Buhûr-ı Aşk

15. zipper

Mutlu olmak için bir sürü faktörün bir araya gelmesi gerekir. Mutsuzluk için tek neden yeter....

. . .

“İnsan kendi felaketini seçemez. Kendi felaketine aktif katılım içinde olabilir ama yine de onu seçemez. Yıkılmak için dizilen domino taşları gibiyiz. Biri gelir sana çarpar, seni yıkar ama onu da başka biri yıkmıştır. Biraz tepeden, soğukkanlı bir zaviyeden bakınca göze hoş gelen bir görüntü aslında. Kendi felaketinden bile zevk alabilirsin böylece. O felakette seni diğer insanlara bağlayan şeyi görürsün çünkü. Bu durumda herkes suçlu olduğuna göre hiç kimsenin suçlu olamayacağını anlarsın. Herkes birbirini yıkar. İnsana kim vurduya gitmek yakışır.”

Emrah Serbes/Afili Parçalar (madde 85: hisler ansiklopedisi)

16. zipper

''Daha çok anlat'' dedim.

''Hoşuna gidiyor mu?''

''Çok. Elimden gelse seninle sekiz yüz elli iki bin kilometre hiç durmadan konuşurdum.''

''Bu kadar yola nasıl benzin yetiştiririz?''

''Gider gibi yaparız.''

Şeker Portakalı/Jose Mauro De Vasconcelos

17. zipper

Kader aradığı kişiyi insanın karşısına her seferinde kapı komşusu olarak çıkarmaz.
    Uzakları yakın etmek düşer size.
    Haritaları seviniz......

Murathan Mungan

18. zipper

Şimdi acının ne olduğunu gerçekten biliyordum.
    Ayağını bir cam parçasıyla kesmek ve eczanede dikiş attırmak değildi bu. Acı, insanın yüreğini paralayan ve sırrını kimseye anlatmadan birlikte ölmesi gereken şeydi. Kollarda, başta en ufak güç bırakmayan, yastıkta kafayı bir yandan öbürüne çevirme cesaretini bile yok eden şeydi.

Vasconcelos - Şeker Portakalı

19. zipper

Biriniz bir kaç yıldız taksın gökyüzüne
    Biriniz çay hazırlasın
    Biriniz akşam olsun
    İçinizde atların öldüğü müzik susunca
    Biriniz çocukluğuna sarılıp kuyuya insin
    Biriniz onun uzattığı şiiri okusun,
    Ağlamak gerekiyorsa biriniz ağlasın
    Biriniz akşam olsun yeniden
    Biriniz yağmuru dansa kaldırsın..

| Mevlana İdris Zengin

20. zipper

...başkalarının mutlu görünümü,
    insanı kendi mutlu olma imkanını,
    kabiliyetini görmekten alıkoymamalı.
    Filmler, resimler birer hayaldir.
    Başka insanların dış görünümleri de bizi aldatmasın.
    İnsan kendi mutlu olabilme imkanını görebilmeli.
    Mutluluksa filmlerin, romanların içinde değil,
    kendi yaşadığımız basit hayatın içindedir.
    Ve önemli olan yaşanılan ''an''dır.
    Onu ibadet, sabır, anlayış, tevazu ve merhamet ile
    anlamlı hale getirmek mutluluğun ta kendisidir..

| Cahit Zarifoğlu

Bu Sayfayı Paylaş