Kurban kesmek için bıçak önceden bilenip hazırlanır ve hayvanın göremeyeceği bir yere konulur. Sonra hayvan ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sol tarafına yatırılır. Hayvanın sağ arka ayağı serbest kalmak şartıyla diğer ayakları bağlanır. Bundan sonra tekbir ve tehlîl getirilir. Arkasından “Bismillâhi Allâhü ekber” denilerek hayvanın boynuna bıçak vurulur. Nefes ve yemek boruları ile şahdamarı denilen iki ana damarı kesilir. Hayvan soğumaya bırakılır kanının akması beklenir ve sonra derisi yüzülür. Hayvanı elinden gelirse kurban sahibinin kendisinin kesmesi menduptur. Kendisi kesemezse bir müslümana kestirir (Mehmed Mevkufâtî Mevkûfât (sadeleştiren: Ahmed Davudoğlu) İstanbul 1980 II 331-332).