Malzemeler: 125 Gr oda sıcaklığında tereyağ 1 Çay bardağından biraz daha fazlaca şeker (1 parmak kadar) 1 Adet yumurta sarısı Yarım su bardağı süt 4 Su bardağı un 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu Lokum Üzeri için pudra şekeri Hazırlanışı: * Derince bir kaba yağ, şeker, kabartma tozu, yumurta sarısı, süt ve unu alıp, hamur şekil alabilecek kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Yoğurulan hamuru yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. * Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açtıktan sonra içine lokum yerleştirin ve tekrar elinizle yuvarlak form verip, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Ardından 175-180 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılan fırınınızda hafif pembeleşene kadar pişirin. (yaklaşık 15 dakika kadar) Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin