Lokumlu Kurabiye

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 24 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent


    [​IMG]



    Malzemeler:

    125 Gr oda sıcaklığında tereyağ
    1 Çay bardağından biraz daha fazlaca şeker (1 parmak kadar)
    1 Adet yumurta sarısı
    Yarım su bardağı süt
    4 Su bardağı un
    1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
    Lokum
    Üzeri için pudra şekeri

    Hazırlanışı:

    * Derince bir kaba yağ, şeker, kabartma tozu, yumurta sarısı, süt ve unu alıp, hamur şekil alabilecek kıvama gelene kadar iyice yoğurun.
    Yoğurulan hamuru yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.

    * Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açtıktan sonra içine lokum yerleştirin ve tekrar elinizle yuvarlak form verip, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
    Ardından 175-180 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılan fırınınızda hafif pembeleşene kadar pişirin. (yaklaşık 15 dakika kadar) Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin ​
     

Bu Sayfayı Paylaş