Malzemeler; 4 tane orta boy patates 5 tane orta boy havuç 1 su bardağı bezelye yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz yarın çay kaşığı karabiber yarım limonun suyu 5 yemek kaşığı süzme yoğurt Yapılışı; Havucu tavla zarı iriliğinde doğrayın ve haşlayın. Ayrı bir tencerede bezelyeleri haşlayın. Havuç ve bezelyeleri bir süzgecin içine bırakın, iyice sularını süzsünler. Ben bu aşamayı geceden yapıyorum. Patatesi haşlayın, kabuklarını soyup iyice ezin, püre haline getirin. Limon suyu, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış maydanozla iyice karıştırın. Streç filmi tezgaha yayın, patatesi üzerine 1 parmak kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde elinizle serin ve streç filmi kullanarak rulo şeklinde sarın. Buzdolabına kaldırın ve en az yarım saat dinlendirin. Dinlenen patatesi tezgaha açın, kırılmalar olacak, onları elinizle düzeltin. Süzme yoğurt, havuç ve bezelyeyi tuzla tatlandırarak iyice karıştırın. Patatesin üzerine yayın. Gevşek olmayan bir rulo sarın. Dış yüzey streç filme sarılı kalacak. Salatanızı buzdolabında dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Alıntıdır.