umarım bütün romeolar julıetlerine kavuşur. (ne kadar doğru bilemem yanlışda olabilir romeo öldükten sonra julietin tekrar evlendiğini duymuş okumuş veya izlemiş olabilirim bir yerlerden)bir avare birde romeo julyet beni hayal kırıklığına uğrattı ikisinde de kadınlar başkalarıyla evleniyorlar ne varsa bizimkilerde var)) unutulmaz olan gerçekler değil yazarın yorumu ROMEO: Oradaki, şu tüm meyve ağaçlarının tepelerini yaldızlayan Kutsal ayın üzerine yemin ediyorum. JULlET: Ayın üzerine yemin etme. Her ay, yuvarlak dairesinde değişen vefasız ayın üzerine. Yoksa senin aşkın da onun gibi değişken olabilir. ROMEO: O halde neyin üzerine yemin edeyim? JULlET: Hiç yemin etme. Ya da istiyorsan, o zarif benliğinin üzerine yemin et. O, benim putperestliğimin tanrısı. Ve o zaman sana inanırım. Benim düşmanım olan adındır yalnızca Sen sensin, Montague olmasan da Hem Montague nedir ki ? Ne eli bir erkeğin Ne ayağı, ne kolu Ne yüzü, ne de başka bir parçası N'olur başka bir ad bul kendine.. Adın ne değeri var ki Şu gülün adı değişse bile Kokmaz mı aynı güzellikte? Romeo'nun adı olmasaydı, Kusursuzluğundan hiçbir şey kaybolmazdı