Sizce kürtaj yasaklanmalı mı?

'Anketör' forumunda sha. tarafından 4 Haz 2012 tarihinde açılan konu

?

Sizce kürtaj yasaklanmalı mı?

1. Bunun kararını sadece kişiler kendisi vermelidir

27 oy
    69.2%
  2. Kürtaj yasaklanmalıdır

10 oy
    25.6%
  3. İlgilenmiyorum/ fikrim yok

1 oy
    2.6%
  4. Bence;

1 oy
    2.6%
  1. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Hamileliğin sonlandırılması yeni bir şey değil..Çağlar içinde kadınlar bunun icin pek çok yol denemişler..Değişik otlar vs.. Bu yüzden eğer hamilelik istenmiyorsa bitirmenin o ya da bu şekilde bir yolu bulunacaktır..
    Burada rahatsız eden „yasak“ kelimesi…Yasaklarla nereye varılmak istendiği… Türkiye´de kumarhaneler 96´dan beri yasak… O zamandan beri Türkiye´de kumar oynatılmadığına mı inanıyorsunuz?? O halde tekrar düşünün derim…
    Olası bir kürtaj yasağı ile elde edilebilecek tek şey kürtajın gözetim altında yapılmasının engellenmesi olacaktır ki bu ancak anne ölümlerinin sayısının artmasını tetikler..
    Insanların doğum kontrol yöntemleri hakkında bilinçlendirilmesi deniyor..Kimi bilinçlendireceksiniz??
    On karısının herbirinden en az onar tane çocuğu olan adamı mı? O kadınları mı?Yoksa o kadınların yetiştireceği çocukları mı?? Doğum kontrolüne gelene kadar daha okur-yazar değiller..Sosyal güvenceleri yok.. Doğurdukları çocukları yaşlılıklarında kendilerine bakarlar diye güvence olarak görüyorlar… Oylarını bir çuval kömür verene veriyorlar…Bir de dışarıdan 3-5 yetmez 6-8-10 olsun diye desteklenince ne bilinci ,ne doğum kontrolü??
    Hiçbir kadının haklı sebepleri olmadıkça doğmamış bebeğinden vazgececeğine inanmıyorum.. Ama bunun kararını vermek kadının kendi hakkı..Yukarıda rahat koltuğunda gömülüp oturan oy avcısı popülist bürokrat ve politikacının değil…Bu ülkenin buna gelene kadar yeterince sorunu var…

2. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Yasaklandığı zaman gizli çalışan doktorların işleri çoğalacak. Sonuçta bir fark yok. Sözde yasaklanıyor sadece. Kaldı ki Türkiye'nin daha büyük sorunları var. Neden bunlara el atılmıyor ? Göz boyama sadece bu olanlar. Kürtaj meselesi gün yüzündeyken meclisten iki üç kanun geçirildi. Kimsenin farkı bile olmadı bu sorunu tartışmaktan.

Taciz yapan, tecavüz eden kişiye komik cezalar verelim, cezanın yarısına gelmeden aftan yararlandırıp serbest bırakalım. Sonra kürtajı yasaklayalım. Ben bir erkeğim ama empati yapınca zorla olan bir ilişkiden bir çocuğu neden büyütmek isteyeyim diye düşünmeden duramıyorum. Sonuçta bu çocuğa her baktığınızda kötü anınız aklınıza gelecek.

3. tantana

tantana Well-Known Member

Bir belgesel izlemiştim..Savaş sırasında sırplar tarafından tecavüze uğrayan bir boşnak kadını duygularını anlatmıştı.Hamile kaldığını öğrendiğinde yaşadıklarını.. Başına gelmeyen yorum yapmamalı bence.
    Herkesin de kendi görüşüdür.İsteyen gider kürtaj yapar, isteyen yapmaz.YASAK neden?

4. samyeli90

samyeli90 Well-Known Member

Bunun kararını kendim vermek isterim kimse karışamaz ne yapıp yapmayacağıma sonuçta benim tercihim belki o an bakacak durumum ve zamanım yok

Bu Sayfayı Paylaş